Rothem's Harmonie


Ga naar de inhoudsopgave

Actueel nieuws

Start zomertour: over openluchtconcerten, heel veel drank en toch dorst


Nu de zomervakantie er bijna aankomt, zetten de leden van Rothem’s harmonie hun beste beentje voor om met twee bijzondere buitenoptredens een zo groot mogelijk publiek te laten kennismaken met de charmes van eigentijdse blaasmuziek.


Ons eerste concert is op donderdag 28 juni om 19.30 uur op de Markt in Meerssen. Naar aanleiding van de enthousiaste reacties van vorig jaar is er gezorgd voor extra repertoire, zodat het verblijf op een van de gerieflijke terrassen geruime tijd vergezeld gaat van live muziek. Een bijzonder concert, omdat het de laatste keer is dat onze jonge, uiterst getalenteerde, dirigent Ralf Schreurs bij ons op de bok staat. In verband met zijn werkzaamheden als beroepsmuzikant bij defensie kan hij niet meer voldoende repetities leiden en gaat hij helaas afscheid nemen van “zijn” eerste harmonie-orkest.


Traditiegetrouw sluiten wij het seizoen op zondag 8 juli af bij Uitspanning De Nachtegaal. Het Renders zomerconcert staat dit jaar mede in het teken van een bijzonder uitwisselingsproject; hierover leest u de volgende week nog meer. Zoals altijd begint het concert om 15.00 uur en loont het de moeite om op tijd te komen voor de beste plekjes!
Alhoewel veel van onze activiteiten, zoals deze concerten, voor eenieder gratis toegankelijk zijn, zijn met het in standhouden van een muziekvereniging veel kosten gemoeid. In tijden van teruglopende subsidie-inkomsten wordt er hard gewerkt om de clubkas op andere manieren op peil te houden. Onze zomertour startte daarom feitelijk op vrijdag 15 juni, toen een hele bups leden, versterkt met onze vaste top-tappers, familie, vrienden en collega’s richting Landgraaf vertrok om daar onder de bezielende leiding van Jeroen van der Niet een dranktent bij het hoofdpodium van Pinkpop te bemensen.
Veel nieuwelingen in onze Pinkpopcrew kregen meteen een echte vuurdoop: het was de hele dag onafgebroken druk, er werd keihard gewerkt en er ging veel drank over de toonbank, maar er was weinig tijd om zelf wat fris te drinken! Al met al een hele bijzondere Pinkpopdag, waarbij zoals altijd uiterst geconcentreerd gewerkt is om een zo goed mogelijk resultaat voor onze vereniging te behalen. Dankzij de invoering van de consumptie-penningen in plaats van de -bonnen hadden onze vaste bonnentellers dit jaar na Pinkpop vrij.

 

 

Harmonie start voorbereidingen zomertoer
Afgelopen zaterdag verzorgden de Jeugdfanfare van St.Ceacilia Puth, Song of Joy en Rothem’s Harmonie een concert boordevol goed in het gehoor liggende luistermuziek.
De concertavond werd geopend door het jeugdensemble van St.Ceacilia Puth. Deze groep is de kweekvijver van een vereniging die al jarenlang op zeer hoog niveau musiceert en dat was te horen. Onbevangen en met veel flair speelde de jeugdige groep onder de bezielende leiding van “onze”eigen dirigent Ralf Schreurs enkele complete concertwerken, waaronder een eerbetoon aan het werk van Christopher Columbus en het vlotte Tequini, waarbij de jonge trompetsoliste Liz Dobbelstein overtuigde met haar mooie spel.
Song of Joy heeft de oorspronkelijke titel “Jongerenkoor” laten varen en heeft als doelgroep voortaan iedereen die graag samen zingt. Ondanks het feit dat de griep zwaar had toegeslagen in de vocale gelederen, wist Ruud Smeets met de beschikbare leden een boeiend optreden neer te zetten, dat hij zelf op ontwapenende wijze aan elkaar praatte. De vocale kwaliteiten van de groep zijn dik in orde; zelfs bij hele doorzichtige nummers als “Calm after the Storm” van The Common Linnets, bleef het koor kraakhelder en vol overtuiging zingen. Bijzonder was ook de inbreng van het eigen combo, dat elk nummer passend begeleidde op gitaar en keyboard. Bij het welbekende “Sierra Madre” werd een passende accordeon-omlijsting gespeeld en deed de hele zaal lekker meezingen en meedeinen.
Vervolgens werd het podium vrijgemaakt voor ons eigen harmonieorkest, dat onder leiding van Ralf Schreurs hard gewerkt heeft aan het verbeteren van het muzikale peil en het inpassen van de jongste generatie muzikanten. Tijdens de uitvoering bleek dat dit laatste wonderwel geslaagd is: zowel Aimee (hobo), Tim (trompet) en Eefje (klarinet) speelden hun 1e- en solopartijen uitstekend! Onze slagwerksectie is aangevuld met de veelzijdige slagwerkers Rick en Sander, die op melodisch als ritmisch slagwerk een belangrijke bijdrage leveren aan de motor van ons orkest. Hoogtepunt van het programma was ongetwijfeld lekker in het gehoor liggende maar technisch moeilijke “Second suite for Band” van Alfred Reed, dat onze vereniging voor het eerst in zijn geheel uitvoerde. Door het solo-optreden van Olaf Frijns werd dit definitief de avond van de toptrompettisten: zijn vertolking van “Libertango” maakte veel indruk.
Al met al dus een mooie avond, waar veel voorbereidingen mee gemoeid waren. Helaas stak de publieke belangstelling daar wat schril bij af; misschien is er bij sommige niet-ingewijden sprake van enige drempelvrees. Dat is echter nergens voor nodig! Onze concerten zijn gratis toegankelijk en zijn een mooie gelegenheid om na afloop gezellig na te praten. De programmering is zodanig, dat ook de minder doorgewinterde luisteraar voldoende van zijn gading treft. Onder het motto “de harmonie komt naar u toe deze zomer”, verzorgt onze vereniging de komende periode ook meerdere openluchtconcerten, zodat iedereen op een laagdrempelige manier kan kennismaken met het moois dat het samen musiceren in een blaasorkest te bieden heeft. Houdt de Geulbode de komende periode in de gaten voor nadere informatie!

 

 

Voorjaarsconcert maakt einde aan winterblues
Nadat de winter ons de afgelopen week nog eens flink te grazen heeft genomen, is eindelijk de tijd aangebroken om de komst van de lente te vieren. Natuurlijk vier je dit bij voorkeur samen; het Voorjaarsconcert van Rothem’s Harmonie is daarvoor een uitstekende gelegenheid! Het wordt gehouden op zaterdag 10 maart a.s. in gemeenschapshuis De Koel en begint om 19.00 uur.
Vorige week lieten we u kort kennismaken met onze jeugdige gasten uit Put hen onze gasttrompettist Olaf Frijns; deze week vertellen wij nog wat meer over Song of Joy.
Wist u bijvoorbeeld dat dit koor, dat momenteel onder leiding staat van Ruud Smeets, jarenlang bekend stond als jongerenkoor, maar dat eigenlijk niet meer is? Enige tijd geleden is namelijk besloten om de horizon te verbreden, waardoor het koor toegankelijk is voor iedereen die gezellig samen vlot repertoire wil zingen. Tijdens het concert hoort u een kleine selectie hiervan, waaronder de gezellige meezinger “Sierra Madre”, de gospelklassieker “O happy day” en de Supertramphit “Give a little bit”. Song of Joy beschikt over een eigen combo dat zorgt voor een passende instrumentale omlijsting.
Door de afwisselende optredens van Song of Joy, de jeugdfanfare van Puth en ons eigen harmonie-orkest, zal dit -net als ons meest recente Nieuwjaarsconcert- een avond worden die heel laagdrempelig is en ook voor de iets minder doorgewinterde concertbezoeker voldoende te bieden heeft. Namens al onze gasten en leden nodigen wij u daarom van harte uit om te komen proeven van de verfrissende klanken van het Voorjaarsconcert!

 

 

Rothem’s Harmonie heeft vervroegde lentekriebels

Op 10 maart is er in gemeenschapshuis De Koel een verfrissend voorjaarsconcert. Tien dagen eerder dan het officiële begin van de lente zal het publiek op deze zaterdagavond getrakteerd worden op vrolijke lichte muziek van de jeugdfanfare van Puth, jongerenkoor Song of Joy en Rothem’s Harmonie tijdens dit voorjaarsconcert.


De jeugdfanfare Puth is een jeugdorkest dat werd opgericht in 1990. Dit relatief kleine jeugdorkest (zie foto) streeft naar een voor hen zo hoog mogelijk muzikaal niveau, al staat de gezelligheid en het musiceren met plezier natuurlijk voorop. Voor diegenen die nieuwsgierig zijn en niet tot 10 maart kunnen wachten; kijk eens op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=e_NB5rZFVGE

De jeugdfanfare van Puth neemt ons voor de pauze mee naar Zuid-Amerika. Neem 1 deel vermouth,  mix dit met 6 delen tequila met ijs, schijfje sinaasappel erbij en je hebt een prachtige Zuid-Amerikaanse Tequila cocktail. Neem 1 deel solotrompet en mix dit met 3 delen jeugdfanfare en 3 delen sprankelend slagwerk en de dirigent serveert u “Tequini”. Een licht en sprankelend werk dat een genot is om naar te luisteren. Hierbij is een glansrol weggelegd voor Liz Dobbelstein. Verder zal de Jeugdfanfare van Puth onder andere nog “Rumba Nina” en “A western suite” spelen.


Daarna is het de beurt aan Song of Joy. Dit koor behoeft weinig introductie in de gemeente Groot Meerssen. De missen met Song of Joy staan altijd garant voor een sprankelend begin van de kerst, Pasen en andere feestdagen. Maar ook buiten de kerk krijgt Song of Joy de stemming er in. Tijdens de installatie burgemeester van Clermonts enkele jaren geleden kreeg Song of Joy met het lied “Sierra Madre” het voor elkaar dat ”geschunkeld” werd door de raadsleden, griffier en burgemeester Clermonts. Volgende week zullen een tipje van de sluier oplichten omtrent hun programma.
Rothem’s Harmonie zal u meevoeren naar Zuid-Amerikaans sferen met onder andere “Cha-Cha for band”, “Second Suite” en “Libertango” met als solist Olaf Frijns.


Olaf Frijns is ook een van de solisten tijdens deze avond. Olaf is geboren te Heugem en woonachtig in Amby. Hij stamt uit een muzikaal nest. Olaf was een aantal jaren het boegbeeld van de “Hub'n Bub'n” en vormde samen met John Thoma verschillende jaren een bekend instrumentaal duo dat in Limburg naam genoot. Ze maakten samen een aantal cd’s.
Bestuur en leden van Rothem’s Harmonie hopen u op 10 maart in gemeenschapshuis De Koel welkom te mogen heten en u te laten genieten van onze grote hobby: muziek maken! De zaal is open vanaf 18:45 uur, het concert begint om 19.00 uur en de toegang is gratis.

 

 

Rothem’s Harmonie en AmBrass presenteren sprankelend Nieuwjaarsconcert

 

Rothem’s Harmonie opent het nieuwe jaar op zondag 7 januari met een feestelijk concert.   Vanaf 19.00 uur kunnen liefhebbers van toegankelijke muziek terecht in de Koel.
Naast onze eigen leerlingen en leden verlenen de muzikanten van ensemble “AmBrass” hun medewerking aan deze avond. Dit kwintet bestaat uit ervaren muzikanten die op hoog niveau, zoals onlangs nog op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, musiceren.


 

 

Deze kanjers zullen echter in Rothem van hun meest laagdrempelige zijde laten zien.  Met de “Ragtime” kunt u in een wervelende mix van jazz, folk en klassiek horen welke enorme muzikale mogelijkheden deze groep heeft.

Op hun repertoire voor dit optreden staat natuurlijk ook een wals, maar dan wel met een eigen twist.
Het harmonieorkest kiest ook voor toegankelijk repertoire met onder meer een leuke cha cha cha, een vlotte tango en “Fireworks” van Katy Perry. Nieuwsgierig naar de rest van het programma?

 

 

 

 


Trots zijn we op de medewerking van koperensemble AmBrass. Dit kwintet, bestaande uit topamateurmuzikanten, wil de charme van brassmuziek uitdragen naar een groot publiek. In een bezetting van 2 trompetten, 1 trombone, 1 bastuba en “onze” Hans Heinrichs op hoorn wordt bijzonder repertoire gebracht, waarover we de volgende week nog meer zullen schrijven. Het concert is gratis toegankelijk.

 

 

NIEUWS VAN DE SAMENWERKENDE VERENIGINGEN ROTHEM

 

Afgelopen zondag vond in Gemeenschapshuis De Koel in Rothem de 6de Kerst Inn plaats. Een evenement voor de al wat oudere (lees: 50+) bewoners van ons dorpje aan de Geul. Professioneel? Nee, absoluut niet! Maar dat was ook de insteek niet! Wat dan wel: Nou kijk maar naar de foto: U ziet hier de Gymlerares Thea samen met Mevrouw Pisters, Mevrouw Candel, Mevrouw Frijns, Mevrouw Rings en Meneer Rings.

 


Het draaide op deze middag echt om de senior, met (aangepaste) muziek, een dansje, een drankje en een hapje en met name veel lachen. En die opzet is gelukt, dankzij de inspanningen van het organisatiecomité van de Samenwerkende Verenigingen Rothem. Luc Lahaije, Ellen Volders, Ingrid Mullenders, Gitte Ploemen, Ron Wolfs, Hay Dolmans, Dave Geraards en Thei Breuer hartstikke bedankt voor het programma. Natuurlijk ook een speciaal woord van dank aan onze vrijwilligers van VV RVU, Rothems Harmonie en de SJWR, die ieder op hun eigen wijze deze editie voor vele deelnemers tot een onvergetelijke middag maakten. Op naar de Kerst Inn in 2018. Na de feestdagen komen we uitgebreid terug op deze middag. Voor wie niet zolang kan wachten: zie de FB-pagina van de Samenwerkende Verenigingen Rothem. Namens de SVR wens ik U Fijne Kerstdagen en een Fantastisch 2018!

 

 

NIEUWS VAN DE SAMENWERKENDE VERENIGINGEN ROTHEM

 

Zo beste mensen., zoals u allen wel weet was er vorige week zaterdag 02 september het Zomerfestival op het sportcomplex van Rothem. Het festival werd georganiseerd door 3 verenigingen uit het Rothemse, namelijk Rothems Harmonie, de SJWR en VV RVU. Doel van dit alles was om een samenzijn te organiseren voor alle leeftijdscategorieën uit onze gemeenschap. Het aantal inschrijvingen van de volwassenen oversteeg de verwachtingen, dus de basis was gelegd. Alleen het aantal kinderen was onbekend. Zij hoefden zich niet in te schrijven, dus het was afwachten voor ons comité.
Doch Rothem had geluk: het weer zat mee: geen 30 graden zoals het weekend ervoor, geen regen (die wel voorspeld was) en ook geen 18 graden. Gewoon lekker 21 graden, zonnetje erbij. Prima weer. En dat hebben we gemerkt: om 13.00 uur hadden zich al zo’n 80 kids verzameld en dat liep in de middag op tot om en nabij de 115. Een groot succes dus.
De jongste groepen onder ons konden zich uitleven via stoepkrijten, kurken schieten met geweren in een authentieke schiettent (origineel uit 1910), blikwerpen, Kop van Jut, Boxhandschoenspel, pannakooi, boardingvoetbal, luchtkussen, spijkerbroekhangen en de alom bekende (zelfaangelegde) zeephelling. Deze laatste was uiteraard het populairste item van deze dag bij de jeugd.
De kinderen merkten niet eens op dat het zittafelvoetbalspel ontbrak. Dit was helaas bij de vorige huurder beschadigd geraakt, maar dit houden de kinderen te goed voor de Zomerspelen 2018.
Voor de oudere jeugd en de volwassen was er een volleybaltoernooi georganiseerd. Maar liefst 8 ploegen streden hier om de eer, perfect aangestuurde en begeleidt door Bennie Paumen.
En in de kantine was het zeer spannend tijdens het kienen en kwajongen. Dit alles werd gepresenteerd door de weer op dreef zijnde Peter Janssen, alias De Lange. Peter leek net zo kwiek als in zijn hoogtijdagen en dus was hij met zijn vakkundig (of juist onkundig) commentaar een attractie op zich. Net als iedere goede presentator had ook Peter zijn eigen assistent, namelijk Lambert Custers. Lambert zweefde door de kantine als onze eigen Leontine Borsato om op eigen wijze in plaats van letters nu cijfers te controleren. Goed gedaan mannen. En de organisatie heeft de 2 matadoren al een contract voorgelegd voor de komende 3 jaar, want de concurrentie ligt op de loer.

Nadat er ook nog 2 Duckraces waren gehouden op De Geul, waarbij Luc en Thei zich met gevaar voor eigen leven de eendjes in het water lieten en er ook weer uithaalden kwam er langzaam maar zeker een einde aan het middagprogramma.
En dat was maar goed ook, want om 17.00 uur kwam onze Burgemeester Mirjam Clermont-Aretz. Tsja en dan weet je het wel, als een politicus het woord neemt is dan is zo een half uurtje om en zeker als dit ook nog de aanvoerder van ons politiek clubje is?
Maar…..eerlijk is eerlijk, daar waar de meeste politici veel praten maar weinig zeggen, wist onze burgervader of liever gezegd burgermoeder wel het juiste woord te kiezen. Op spitsvondige en ludieke wijze wist ze de prijsuitreikingen van de verschillende onderdelen professioneel van commentaar te voorzien.
Prijswinnaars Duckrace Jeugd: 1 Raf Pieters, 2 Rosalie Costongs en 3 Raf Pieters
Prijswinnaars Duckrace Senioren: Marco Persoon, Dhr. Claessens en 3 Robbie ?
Prijswinnaars Volleybal: 1 RVU/SV Meerssen JO19, 2 Vief pils, unne sjoes en unne hauf um, 3 Ambyerweg en 4 tis niks en ut weurt niks.
Prijswinnaars Kwajongen: 1 Thei Derkx en Ben Persoon, 2 Marco Persoon en Dave Persoon, 3 Leon Bisschops en Dave Welzen en 4 Dhr. Jongen en Dhr. Lahaije.

 

En NÁ deze vrolijke noot was er tijd voor bezinning. Want het avonddeel moest nog beginnen. Een onderdeel waar iedereen naar uitkeek en tegelijkertijd ook weer tegenop zag, namelijk de Dwight Besems Bokaal. Een darttoernooi op competitief en recreatief niveau. Een toernooi ter ere van onze veel te vroeg overleden jonge Rothemenaar. Een rede van onze burgemeester gericht aan onze Rothemse bevolking en met name aan de directe gezinsleden van Dwight.


Tijdens haar rede werd er een foto van Dwight (zie foto) in de lucht gehouden. Een toespraak die diepe indruk maakte en die
door niemand beter had gedaan kunnen worden dan door onze burgemeester. Waarvoor onze dank.
Na deze rede ging het darttoernooi van start (Dwight was een zeer fervent darter). Onze voorzitter Luc Lahaije probeerde dit in goede banen te leiden.
Tegelijk met het darten startte ook nog het jeu de boules toernooi onder leiding van Giel van Gangelt, actueel aanjager van de Jeu de Boulesbaan aan de Romeinenstraat alwaar wijlen Jef Dolmans jarenlang de scepter zwaaide.
Rond half 10 waren alle activiteiten voorbij en konden de laatste 2 prijsuitreikingen beginnen, waarna het nog lang “onrustig” bleef in en rondom onze kantine!
Prijswinnaars Jeu de boules: 1 Jan en Ralph Welzen, 2 Giel en Gonny van Gangelt, 3 vader en dochter Penders, 4 Familie Van Breeschoten
Prijswinnaars Darten recreatief: 1 Ger Reithofer, 2 Sies Menten en 3 Mo Menten
Prijswinnaars darten prestatief: 1 Jacob Verstappen, 2 Dave Mullers en 3 Frenk Bulté
Extra vermeldenswaard is dat de “over-all winnaar” Jacob Verstappen helemaal vanuit het Overijsselse Almelo (vakantieadres) naar Rothem is komen rijden om zijn (darts)vriend te eren. Geweldig Jacob en supermooi dat jij ook nog wint. Dat is pas vriendschap. Chapeau!

Een geweldig georganiseerde dag die jong en oud, man en vrouw, ouder en kind of welke combinatie dan ook nader bij elkaar bracht. Een evenement waar de organisatie trots op kan zijn en dat (zeer) zeker voor herhaling vatbaar is.

Maar, de organisatie kan dit niet alleen en dus een speciaal woord van dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt:
*Onze aanspreekpunten in de Rothemse straten en buurten, te weten: Esther Waber, Benny Paumen, Dennis Houben, Jo Timmers, Tanja Bosma, Giel van Gangelt, Anouk Menten, Sylvia Willems, Wendy Creemers, Frans Slangen en Peter Janssen, die aan de voorkant van dit Zomerfestival de Rothemse inwoners hebben getracht warm te maken voor deelname aan dit evenement.
*Suzy Schipper, Patricia Kruytzer, Carla Heinrichs, Martina Langeveld, Jeanne Schell, Kylie Laenen, Raylene Laenen, Jelle Creemers, Inge Belgareh, Emmy Belgareh en Maud Mullenders die allen als zeer vakkundige spelleiders fungeerden.
*Bert Smoorenburg, Jordy Smoorenburg, Ron Thewessem, Jo Bisschoff, Jan Loosveld, Edmond Mullenders, Eric Kerkhoffs, Tom Timmers, Daniël Roumans, Bas Mullenders en Frans Slangen die menig uurtje hebben gebouwd en ook weer hebben afgebroken.
*Miriam Volders die samen met haar dochters en Ina Duindam de bonnen en Duckraceloten verkochten.
*Frans Kerkhoffs en Elvi Sterck die als EHBO-ers aanwezig waren.
*Bianca Prevos, Bianca Geraards, Nancy (oet Amy), Nicolle Persoon, Veronique van Libergen, Natacha Roumans en Wendy Creemers, de culinaire knutseldames die er met zijn allen voor zorgden dat de gemiddelde BMI-cijfers in Rothem fors zijn gestegen.
*Ber Martens, Zus Bovens, André Gruyters, Finie Roumans en Rob Roumans die onder de bezielende leiding van comitélid Ron Wolfs ervoor zorgden dat na het ter ziele gaan van Weej-3, Weej-6 werd geboren en er zodoende genoeg “Glaze in de loch” werden geheven.
*Eenieder die niet onder de bovengenoemden groeperingen valt te benoemen.

Uiteraard kan ook een evenement als dit niet zonder sponsors en dus ook een groot woord van dank aan eenieder die deze geweldige dag mogelijk heeft gemaakt: Schildersbedrijf Bert Smoorenburg, Nagelstudio Belleza de Unas, Ger Reithofer, Familie Otten, Flamingo Hengelsport Sportprijzen en Dierbenodigdheden, DJ Bobby Tuinstra Rothem Events, Oranje Comité, Rabobank en Eric Crauwels.

Hopelijk kunnen wij ook in 2018 weer op uw financiële, morele en lichamelijke steun rekenen. Dus nogmaals dank aan iedereen. Het organisatiecomité: Dave Geraards, Ellen Volders, Gitte Ploemen, Hay Dolmans, Ingrid Mullenders, Luc Lahaije, Ron Wolfs en Thei Breuer.

Mocht u nou niet tot september 2018 kunnen wachten, en als deze zomerperiode sowieso niet je ding is en je meer een wintertype bent, noteer dan ook maar alvast: 17 december 2017: de traditionele Kerst Inn. Let dus op: NIET zoals eerder vermeld op zaterdag de 16e, maar op ZONDAG 17 DECEMBER 2017: Kerst Inn in De Koel

 

 

Rothem’s Harmonie speelt zwoele zomer(avond)concerten

 

Nu de vakanties bijna beginnen, wordt overal nog een eindsprintje getrokken om met een goed gevoel uit te kunnen gaan rusten. Onze vereniging doet hetzelfde: na een goed muzikaal jaar, waarin hard is gewerkt om het muzikale niveau naar een hoger plan te tillen, wordt nog twee keer uitgepakt met zomerconcerten boordevol licht toegankelijke muziek.
Ons eerste buitenoptreden is op donderdag 6 juli om 20.00 uur op de Markt in Meerssen. Vanaf de terrassen kunt u genieten van een heerlijk drankje en een gevarieerd muzikaal programma. Enkele hoogtepunten van ons succesvolle themaconcert “1001 Nacht” zullen nogmaals te beluisteren zijn.
Traditiegetrouw sluiten wij het seizoen af bij Uitspanning De Nachtegaal. Waar anders kun je blaasmuziek zo dichtbij spelende kinderen, toevallig passerende wielrenners en terrasbezoekers brengen dan hier? Schuif zondag 9 juli gezellig aan rond de klok van drie en bestel iets lekkers, terwijl u luistert naar het harmonieorkest, de slagwerkgroep en het leerlingenorkest.
Het Renders zomerconcert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van onze hoofdsponsor Renders Makelaars uit Rothem.

Graag tot ziens bij een van onze optredens!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rothem’s Harmonie sprankelt in “1001 Nacht”


Na maanden van intensieve voorbereidingen was het eindelijk zover: op zaterdag 10 juni pakte onze vereniging als vanouds uit met een schitterend themaconcert. Het publiek genoot van afwisselende optredens van het harmonie-orkest, de slagwerkgroep, dansgroep Samira Oriental Dance en muziekensemble Mejoeches.
Onze gedreven dirigent Ralf Schreurs heeft bewust gekozen voor een zeer ambitieuze programmering voor deze avond. Er is veel repetitietijd gestoken in de technisch moeilijke ouverture “Persis”; dit harde werken werd beloond met een frisse uitvoering waar de muzikanten bijzonder trots op waren. De slagwerkgroep schitterde ook met uitstekende uitvoeringen van hun gevarieerde programma. Dankzij de fanatieke coaching van Eric Crauwels staat er een groep jonge muzikanten die allround opgeleid is en zowel qua instrumentarium als repertoire breed inzetbaar is.
Dansgroep Samirah Oriental Dance begeleidde diverse optredens van orkest en slagwerk-groep in adembenemend mooie kostuums. Memorabel was de dans met fonkelende gouden vleugels, die veel bewondering van het publiek oogstte. De muzikanten van Mejoeches verzorgden een indrukkend programma, waarbij een heel scala aan emoties werd opgeroepen. Zangeres Martha Mulder vertolkte met haar warme stem ”A yiddissche mama”; een lied dat velen recht in het hart raakte. Gedenkwaardig was ook het solo-optreden van klarinettist Marc Bongers -bij de ingewijden tevens bekend als onze vorige dirigent-, die virtuoos (en zonder partij!) een klezmerconcert van hoog niveau liet horen. Moeiteloos schakelden de muzikanten van Mejoeches vervolgens over naar de Jiddische variant van “Bei mir bist du schön” van de Andrew Sisters. Tijdens de toegift, die samen met het orkest werd verzorgd, zweepten violiste Anna Janssen en Marc Bongers de stemming in de zaal op naar grote hoogten, door tussen het publiek door te rennen tijdens de uitvoering van “A Klezmer Carnival”.
Dankzij de perfecte omlijsting met belichting en sfeerbeelden was het sprookje van “1001 Nacht” een totaalbelevenis waar de toeschouwers volop van hebben genoten. Een dergelijke activiteit kan alleen georganiseerd worden als niet alleen de muzikale leiders, maar ook enkele leden voor de muziek uitlopen en extra werk verrichten. Voorzitter Pierre van Neer dankte daarom speciaal onze concertmanager Hein van der Putten, die een cruciale bijdrage heeft geleverd aan het samenstellen van deze avond. Pierre sprak ook zijn dank uit voor de bijdragen van onze hoofdsponsor Slangen Interieurbouw waardoor het mogelijk is om een dergelijk concert te organiseren.
Spijt dat u niet bent komen luisteren? U kunt onze vereniging de komende periode nog zien bij het Platzconcert op de Markt in Meerssen (6 juli, 20.00 uur) of het Renders Nachtegaal concert (9 juli, 15.00 uur).

 

 

Rothem’s Harmonie start voorverkoop Themaconcert “1001 nacht”

Rothem’s Harmonie heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk groots uitgepakt met speciale themaconcerten. Ook dit jaar zal dit weer het geval zijn. Op zaterdag 10 juni a.s. wordt gemeenschapshuis De Stip in Meerssen in oosterse sferen gehuld. Vanaf 20.00 uur kunt u heerlijk wegdromen met een gevarieerd programma. Zoals u van ons gewend bent, hebben wij ook dit jaar bijzondere gasten weten te strikken voor deze avond.
Ensemble Mejoeches, samengesteld uit piano, viool, zang en klarinet, brengt vrolijke klezmermuziek die eenieder kan bekoren. Dansgroep Samirah Oriental Dance zal bij verschillende orkestwerken bijpassende dansen in schitterende oriëntaalse kostuums verzorgen. De komende periode leest u nog veel meer over deze bijzondere artiesten.
De ervaring van andere jaren leert dat liefhebbers hun kaarten het beste in de voorverkoop kunnen kopen; de laatste keer was de rij aan de dagkassa namelijk erg lang! Wilt u zeker zijn van een plekje, dan kunt u kaarten voor € 8,00 per stuk kopen bij VVV/Bloemenhuis de Zonnestraal in Meerssen of via onze bestuursleden Pierre van Neer (043-3648145) of Suzy Schipper (06-15635500). Of reserveer via ze link: Kaarten reserveren.
Eerst een klein voorproefje? Op zaterdag 22 april a.s. wordt in gemeenschapshuis De Koel het Voorjaarsconcert gehouden. Het programma start om 19.00 uur. Bent u nieuwsgierig naar hetgeen er tijdens “1001 nacht” gebracht wordt, kom dan zeker luisteren!
Tenslotte is er ook nog nieuws van een van onze leerlingen. Tim van der Goot heeft tijdens het solistenconcours in Geulle een fraaie eerste prijs behaald met zijn solo “The Young Artist”.

 

 

Sprankelende opening nieuwe muzikale jaar


Op zondag 8 januari opende Rothem’s Harmonie het nieuwe jaar op feestelijke wijze. Vanaf 16.00 uur zette iedereen in het fraai versierde gemeenschapshuis ‘De Koel’ zijn beste beentje voor om een fijne matinee-voorstelling te verzorgen.
Na een kort welkomstwoord door onze interim-voorzitter Loe Reinders, waarbij hij onder andere onze burgemeester mevrouw

Clermonts persoonlijk welkom heette, konden de Limburgs kampioenen van onze slagwerkgroep het spits afbijten. De muzikanten hadden letterlijk en figuurlijk alles uit de kast gehaald om het nieuwe jaar met veel klokgelui te begroeten.
Bijzonder was de uitvoering van “Clockwork”, waarbij het ensemble gastfluitiste Elma Spons op sublieme wijze begeleidde.  De uitvoering van “Musik i Varlden” door de slagwerkgroep was een hoogtepunt van dit concert.  De componist – Henk Martens – had op sublieme wijze invulling geven aan het thema “wereldse muziek” door slagwerkinstrumenten uit verschillende werelddelen met elkaar te combineren. Dit zorgde ervoor dat de mensen in de zaal dik acht minuten op het puntje van hun stoel zaten.
Vervolgens werd het podium vrijgemaakt voor het aanstormend talent van onze vereniging. Dit optreden rechtvaardigt zeker de stelling “Rothem’s got talent.” Tim van der Goot speelde een fantastische trompetsolo en trad hiermee als vierde generatie van de familie Slangen in de voetsporen van zijn moeder, opa en overgrootvader. Zij spelen of speelden allen een belangrijke rol in onze vereniging. Loe Reinders constateerde na afloop tevreden dat de progressie die onze leerlingen onder leiding van Helma Heinrichs maken veelbelovend is. Tevens refereerde hij aan het feit dat onze vereniging een muzikale groeispurt doormaakt richting het 100-jarig bestaan in 2020.
Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor onze muzikale leider Ralf Schreurs. Met zijn enorme enthousiasme en vakkennis heeft hij een wezenlijke bijdrage geleverd aan de doorontwikkeling van het orkest. Tijdens het concert was dit onder andere goed te horen in de magnifieke ouverture “Persis” van James L. Hosey. Dit werk is een flinke uitdaging, maar desondanks hebben de muzikanten tijdens hun eerste uitvoering al laten horen dat ze in staat zijn om dit technisch gecompliceerde werk op een goede manier te vertolken. Het optreden van het harmonie-orkest vormt een goede basis voor het grootschalige themaconcert, dat op 10 juni a.s. wordt gehouden. Naast dit oosters vuurwerk trakteerde het harmonieorkest het publiek onder meer op een romantisch “In the Bleak Mid-Winter” en “Pavane in Blue”.

Dankzij onze hardwerkende vrijwilligers werd het gehele publiek tijdig voorzien van een glaasje champagne, zodat we gezamenlijk konden toasten op het nieuwe jaar. Gelet op het vroege aanvangstijdstip was er nog voldoende gelegenheid om onder het genot van een drankje en een hartig broodje gezellig na te praten.

 

 

Nieuwjaarsconcert ter afsluiting van de Kerstvakantie

 

Alhoewel veel activiteiten tijdens de kerstvakantie op een laag pitje staan, werken de leden van Rothem’s Harmonie hard door om de laatste puntjes op de “i” te zetten voor een sprankelende opening van het nieuwe muzikale jaar. Dit doet onze vereniging op zondag 8 januari a.s. om 16.00 uur.
Onze Slagwerkgroep opent dan het feestelijke Nieuwjaarsconcert in gemeenschapshuis De Koel. Vaste bezoekers weten inmiddels dat de groep - onder leiding van Eric Crauwels - altijd diverse onverwachte elementen in het programma inbouwt. Er is geen sprake of, maar wanneer het publiek verrast wordt. Bijzonder trots zijn wij niet alleen op deze Limburgse kampioenen, maar ook op onze groeiende groep leerlingen. In korte tijd hebben zij zich niet alleen als individuele muzikanten goed ontwikkeld; daarnaast hebben zij op een ontspannen manier kennis gemaakt met het plezier dat gezamenlijk musiceren brengt. Helma Heinrichs begeleidt hen bij hun optredens.
Na een korte pauze volgt het optreden van het harmonie-orkest onder leiding van Ralf Schreurs. Onze dirigent heeft het orkest op een gedisciplineerde, maar uiterst prettige wijze voorbereid op dit Nieuwjaarsconcert. Dankzij zijn doordachte programmering en aandacht voor detail heeft hij een wezenlijke bijdrage geleverd aan het verhogen van het muzikale niveau. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om spectaculair uit te pakken met de mooie Ouverture “Persis”. Uiteraard ontbreken ook sprankelende werken die zich bij uitstek lenen voor een Nieuwjaarsconcert, zoals de Turkse Mars van Beethoven, niet.
Uiteraard is er na afloop voldoende gelegenheid om gezellig vooruit te blikken op het nieuwe jaar.
Het concert is gratis toegankelijk.

 

 

LIMBURGS KAMPIOEN 4E DIVISIE: Slagwerkgroep Rothem’s Harmonie


De jonge en ambitieuze slagwerkgroep van Rothem’s Harmonie heeft in korte tijd een reeks uitvoeringen op haar naam gezet op weg naar het bondsconcours van 20 november. In cultureel centrum Don Bosco werd hun optreden gewaardeerd met 85,67 punten, goed voor een 1e prijs in de 4e divisie én het Limburgs kampioenschap.
Een korte terugblik… Op 10 juli werden enkele werken voor het eerst gespeeld tijdens het Renders Nachtegaalconcert – dit concert is vernoemd naar de hoofdsponsor van dit concert:  Renders Makelaars (www.rendersmakelaars.nl) – onder de bomen van uitspanning De Nachtegaal. Daarna volgden nog optredens in Eijsden (24 september) , SBO de Blinker (16 oktober), de
Een reeks uitvoeringen waarin een stijgende lijn zat in muzikaliteit en zelfvertrouwen. Onder leiding van instructeur en reisgids Eric Crauwels werd ook op het podium van cultureel centrum Don Bosco het publiek meegenomen op een muzikale reis onder het
De ouverture  Asian expediton van Eric Crauwels was het openingswerk. Het publiek werd meegenomen naar muzikale impressies van typische Aziatische volksmuziek, de serene rust van de wuivende rijstvelden en de strak aangeharkte rotstuinen om te mediteren en maar ook de chaos van de wereldsteden als Beijing en Shanghai met hun respectievelijk 11,51 miljoen en 14,35 miljoen inwoners.


Als je wereld over reist ontdekt je al snel dat de tijd over de continenten heen nogal verschilt. Het tweede werk was Clockwork en dit speelt in op typische kenmerken van verschillende soorten klokken. Bijeengehouden door de gestage tick-tock van de tempo blokken bouwt het stuk zich op waarbij de klokken steeds meer van zich laten horen richting ‘het hele uur’. Voor diegene die er niet bij was: stelt u zich voor dat Berdien Sternberg een stukje speelt in een grote klokkenwinkel zo’n 5 minuten voor het hele uur. De tijden op de klokken in klokkenwinkel zijn al even divers als de tijden op de horloges van de mensen in de werelddelen die de slagwerkgroep bezoekt. Hierdoor musiceren steeds meer klokken mee met de fluitiste naarmate het hele uur nadert. Denk hierbij aan de deuntjes van “the Westminster” en “the Whittingtong” klokken van Londen. De jonge en getalenteerde fluitiste Elma Spons was op het bondsconcours onze Berdien Sternberg.
De slagwerkgroep nam het publiek mee naar Afrika met  hun uitvoering van het werk “Mozambique”. Nadat het tromgeroffel en de djembe’s waren uitgestorven werd de reis vervolgd in Noorwegen. Samen met solist Rob Creemers op Euphonium werd een ingetogen “Ned i Vester” ten uitvoer gebracht. Dit werk is gebaseerd op een Noors volkslied. Als je ogen dicht deed, was het niet moeilijk om je voor te stellen hoe een moeder dit lied zong voor haar kinderen, terwijl buiten de sterren fonkelden in de koude Noorse nacht.
Het slotwerk “Musik i Varlden” van de slagwerkgroep was wederom een spectaculaire afronding van dit concert.  De componist – Henk Martens – had op sublieme wijze invulling geven aan het thema “wereldse muziek” door slagwerkinstrumenten uit verschillende werelddelen met elkaar te combineren. Dit zorgde ervoor dat ‘de melodie’ steeds weer voor een andere ervaring zorgde voor de mensen in de zaal.
Terug in Rothem werd de uitslag gevierd in Café  ‘Op den Bosch’ in Rothem. De leden van het muziekkorps waren ook aanwezig om de slagwerkgroep (muzikaal) te feliciteren.
Volg Rothem’s Harmonie ook via onze website (www.rothems-harmonie.nl), daar staat ook een link naar één van de gespeelde werken, of via Facebook: RothemsHarmonie.

 

 

Geslaagde familiedag Rothem’s Harmonie

 

Op zaterdag 1 oktober jl. stond de jaarlijkse familiedag op de verenigingskalender. Tijdens deze dag, die georganiseerd werd door Eveline Samuels en Sharon Wolfs, werden oudhollandse spellen op inventieve wijze gecombineerd met hedendaagse interactieve quiz-spelletjes. Het programma was zeer gevarieerd en bood voor elk wat wils.


Natuurlijk kan muziek bijna niet ontbreken op zo’n dag. Speciaal voor deze gelegenheid was gekozen voor kleinschalige optredens van ensembles met uiteenlopende samenstelling. De blokfluitleerlingen Jill, Ilona en Tirza mochten al na vier (!) muzieklessen debuteren op het concertpodium. Dit werd daarna voor een groot deel ingenomen door het aanstormend talent van onze vereniging: het leerlingenorkest, dat onder leiding staat van Helma Heinrichs, liet horen al vergevorderd te zijn in de kunst van het samen musiceren. Daarna waren er diverse orkestgroepen uit het korps te horen. Bijzonder hierbij was dat de vergevorderde leerlingen Tim en Matthijs meededen met “hun” orkestgroep en daarbij lieten zien dat ze niet van de wijs te brengen zijn.

 

Sinds enkele jaren worden tijdens deze familiedag ook de jubilarissen gehuldigd. Voorzitter Loe Reinders sprak achtereenvolgens Ron Wolfs (25 jaar LBM-lid) en Hein van der Putten (60 jaar Rothem’s Harmonie) toe. Hij memoreerde het feit dat Ron vanaf het begin geen enkele uitdaging binnen de vereniging geschuwd heeft. Alhoewel hij van oudsher opgeleid was als slagwerker, begon hij zijn lidmaatschap bij onze vereniging als bassist. Dankzij muziekles, veel oefenen en trouw repetitiebezoek bereikte hij al snel een heel behoorlijk niveau op dit instrument. Na enkele jaren is hij vervolgens de slagwerksectie, die in het hedendaagse repertoire veel uitdagingen vindt, gaan versterken. Verder doet de vereniging nooit tevergeefs een beroep op Ron bij het uitvoeren van allerlei extra taken. Ron beheert al jarenlang de website, is een van onze top-tappers op Pinkpop en ook vertegenwoordiger van Rothem’s Harmonie in de Samenwerkende Verenigingen Rothem.


Daarna werd Hein van der Putten gehuldigd voor maar liefst 60-jaar trouw lidmaatschap. Jarenlang komt hij elke donderdag uit Ransdaal om de repetitie te bezoeken en daarna gezellig na te praten. Alhoewel hij als klarinettist kan terugvallen op veel ervaring, weerhoudt hem dat er niet van om zich steeds te blijven verbeteren. Zo heeft hij bewust ervoor gekozen om opnieuw muziekles te nemen. Hein heeft ook in organisatorische zin een belangrijke impuls gegeven aan de vernieuwing van onze vereniging. Toen Rothem’s Harmonie destijds als een van de eerste orkesten in de regio begon met speciale themaconcerten, was Hein als concertmanager een onmisbare spil in alle werkzaamheden. Mede dankzij zijn inbreng vond er een reeks bijzondere concerten in Stella Maris plaats. Hein is tijdens zijn vele werkzaamheden voor de verenigingen altijd letterlijk en figuurlijk bijgestaan door zijn echtgenote Emmy, die lange tijd als vaste presentatrice fungeerde.
Na de feestelijke huldiging volgde het spellendeel van de middag, waaraan door alle generaties met veel plezier werd deelgenomen. Uiteraard werd het familiefestijn afgesloten met een overheerlijk buffet van Rothem’s makelij. Concluderend kan gesteld worden dat samen muziek maken in een hechte groep bij Rothem’s Harmonie hand in hand gaan.

 

 

Al van Oerle jubilaris bij twee vereningen.

Rothem’s Harmonie en het kerkelijk zangkoor St. Caecilia


Hoe krijg je het voor elkaar om 70 jaar lang bij de harmonie te combineren met 80 jaar bij het kerkelijk zangkoor in het kerkdorp Rothem. Dat verdient zonder meer een compliment en ik ben niet op de hoogte of dat al gebeurd is, maar daar zou zonder meer een lintje van zijne koninklijke hoogheid bij passen. Daar worden lintjes uit gedeeld voor mindere prestaties. Laten we eens kijken naar de afzonderlijke verenigingen. Ik vroeg me af wanneer Al van Oerle begonnen was met zingen en ik bedoel niet onder de douche maar bij een zangvereniging. Hij is tenslotte 87 jaar geboren in het  jaar 1928. Dus de conclusie is vlug getrokken. Hij is begonnen met 7 jaar bij de “Kräölkes” in het jaar 1935. Daarna bij het zangkoor dat tot 1963 alleen uit heren bestond. Met de komst van de dames werd het koor steeds groter en het repertoire anders. Helaas ziet ook Al dat de aanwas van jeugdige leden hapert. Tot zover het Caeciliakoor. Komen we in de slotalinia op terug.

 

De harmonie 70 jaar lid. Dan moet Al daar in 1945 zijn eerste schreden gezet hebben. Direct na de oorlog. Al wordt op de familidag gehuldigd voor  ook dit uitzonderlijke jubileum. Hij speelde tot de zomer van 2014 actief in het korps op saxofoon bariton. Legendarisch zijn de verhalen over de processies naar het sacramentsoctaaf in Meerssen. Maar dan ook vooral over de soms moeilijke terugkeer naar Rothem met een vaak te hoge bagage aan versnaperingen al opgedaan in de gelegenheden op het marktplein. Hoorde erbij in die tijd. Het serieuze verenigen met het aangename. Al is sinds april 2015 erelid en bezoekt nog trouw de concerten.

Waardoor houd je het zolang vol ? En dat is kenmerkend voor beide verenigingen. Dat is zijn humor. Altijd in voor een vrolijke noot. Grapjes uithalen. Anekdotes uit het verleden ophalen en het uitstralen van zich happy voelen. Verder geldt voor beide verenigingen zijn trouw in het aantal jaren lidmaatschap en zeker in de verplichtingen die hier bij horen. Daar zijn zowel de harmonie als het zangkoor hem erg dankbaar voor. We wensen Al met zijn echtgenote nog vele jaren in goede gezondheid en hopen jullie nog vaak te kunnen begroeten bij onze activiteiten.

 

 

 

 

 

Familiedag zondag 27 september in “De Koel” te Rothem

 

Het thema is feest en het menu bestaat uit:

Amuse: Koffie/thee met gebak
Voorgerecht: Voorspeeldag leerlingen
Tussengerecht: Huldiging jubilarissen
Hoofdgerecht: Activiteitenmiddag
Dessert: Afsluiting met buffet en een drankje

 

De familiedag gaat plaatsvinden van 14.00 uur tot omstreeks 19.00 uur. Wat gaan we doen. Er is een voorspeeldag van onze leerlingen. Zij worden onofficieel beoordeeld door de dirigent. Dit om hen vrij zonder druk te laten spelen. Het is voor hen ook een feestdag en daar hoort geen stress bij.
Het wordt een gezellige ouderwetse familiedag met een quiz, muziek, een hapje en een drankje. Afsluitend een heerlijk buffet. Maar voordat we daar aan beginnen is er nog een officieel gedeelte. De huldiging van drie jubilarissen. Piet Janssen een van onze bestuursleden tevens secretaris is 12 ½ jaar lid van ons korps. John van der Coelen is 60 jaar lid. Hij is gestopt als actief lid in juni 2014 en benoemd tot erelid in april 2015. John speelde klarinet en ondanks de afstand Maastricht naar Rothem een trouwe bezoeker van de repetities, concerten en andere festiviteiten/activiteiten. Hij krijgt een insigne in goud verguld met twee zirkonen. Met 50 jaar is dat goud met 1 zirkoon. Onze derde jubilaris spant de kroon. Al van Oerle 70 jaar lid en dat wordt bekroond met een insigne in goud met 3 zirkonen. Ik durf niet te zeggen of hij de eerste is die dit ongelooflijke  jubileum van 70 jaar haalt in onze vereniging. Het lijkt mij wel. Al is als actief lid gestopt november 2014 en ook benoemd in april 2015 tot erelid. Al speelde saxofoon bariton. Was en is nog steeds ondanks zijn hoge leeftijd altijd in voor een leuke anekdote of mop. Me dunkt genoeg ingrediënten om feest te vieren op deze zondag.

 

 

Matineeconcert

 

Geachte bezoeker ,
Het concert Helden en Legenden is bijzonder.
Rothem’s Harmonie bestaat 95 jaar en wij willen jong en oud een heel  fijne muzikale middag laten beleven.

We hebben gekozen voor een matineeconcert om ook  jongeren de kans te bieden , kennis te maken met  de moderne blaasmuziek en de mogelijkheden van melodisch slagwerk.

 

Klik hier voor meer info

 

Renders-Nachtegaalconcert

Zondag 12 juli was het weer genieten van het “Renders-Nachtegaalconcert”. Ondanks het wisselvallige weer waarbij een grote parasol en een handvol paraplu’s dienst deden om het concert te laten plaatsvinden, was het terras van “De Nachtegaal” volledig bezet. De jeugdige slagwerkgroep onder leiding van Eric Crauwels zorgde voor de ons welbekende wervelende warming-up. Vervolgens mochten een aantal leerlingen van Rothem’s Harmonie onder leiding van Helma Heinrichs hun muzikale vorderingen ten gehore brengen. Het slotaccoord voelde voor hen aan als een toetje namelijk samen met het grote harmonieorkest hun optreden besluiten. Dat is uiteindelijk ook hun streven straks instromen bij het korps.


Daarna was het even zoeken naar wat droge plekken voor zowel publiek als muzikanten. Ondanks het miezerige druilerige weer bracht Rothem’s Harmonie onder leiding van Ralf Schreurs het publiek een mooi afwisselend concert dat besloten werd met het “Lang zal hij leven” voor Math Vleugels die eerder dit jaar een koninklijke onderscheiding kreeg voor tal van vrijwilligerswerkzaamheden o.a. voor onze harmonie. Met een drankje en voor sommigen ook een hapje werd nog een poosje na gebabbeld over het afgelopen muzikale seizoen.

Donderdag 16 juli sloot Rothem’s Harmonie het muzikale jaar af met een concert op de markt in Meerssen. Wat een tegenstelling met het “Renders-Nachtegaalconcert”. Zomerse omstandigheden in al zijn facetten. De terrassen zaten bomvol. Stoelen moesten bij gesleept worden. De jassen van de muzikanten gingen uit. De drank vloeide vorstelijk onder deze mediterraanse omstandigheden. En de muzikanten zorgden voor een heerlijke sfeer op deze mooie zomeravond in Meerssen. Vakantiegevoelens bij dit concert. Een gevoel dat de muzikanten zeker gehad hebben na dit concert. Het zit er even op. De instrumenten kunnen ingepakt worden. Al zal dat bij de fanatiekelingen  niet gaan gebeuren. Zij zullen blijven oefenen, repeteren en genieten van hun hobby. Rest het bestuur, de dirigent, de muzikanten van jong tot oud en alle andere leden iedereen te bedanken voor de belangstelling getoond bij al hun optredens en een prettige vakantie toe te wensen. Tot na de zomervakantie. Wij houden u op de hoogte.

 

 

 

Terugblik op het nieuwjaarsconcert van Rothem’s Harmonie in de Koel.
Het concert op zondag 11 januari werd geopend door leerlingen van de harmonie onder leiding van Helma Heinrichs. Vier meiden en een jongen waarvan een van de vijf op hobo en vier op blokfluit speelden. Zonder jeugd geen toekomst geldt ook voor onze harmonie. Heel enthousiast en waarschijnlijk een tikkeltje nerveus hebben ze zich voortreffelijk gepresenteerd.
De slagwerkgroep hebben we al herhaaldelijk aan het werk gezien. We blijven ons verbazen hoe zij zich in rap tempo ontwikkelen. In een komische act lieten ze bij het eerste stuk aan hun voortreffelijke leermeester zien dat ze het zonder hem zouden kunnen stellen. Uiteraard is het zijn verdienste dat dit op deze manier gepresenteerd kan worden. Bij de volgende stukken vlogen de vonken er van af met Eric Crauwels nu wel expliciet voor de groep. De club slagwerkers wordt steeds groter. Een goed teken. Het werkt duidelijk inspirerend. Petje af voor deze jonge groep die zich in korte tijd geweldig manifesteert.
Het slotakkoord, als we de nazit met een drankje niet meetellen, was voor de harmonie. Spannend met een nieuwe enthousiaste dirigent in de persoon van Ralf Schreurs voor het korps. Ik kan de woorden van de aanwezige wethouder en tevens locoburgemeester Jan Gulikers na afloop van het concert zonder meer bevestigen. Deze jonge dirigent gaat een mooie muzikale toekomst tegemoet. Mede door zijn inspirerende leiding kunnen we vaststellen dat het concert van hoog niveau was. De strekking van Jan Gulikers dat dit korps nog meer publiek verdient tijdens komende concerten is volledig op zijn plaats. En zoals hij duidelijk in zijn speech aangaf “muzikanten uit Meerssen en Rothem maak er samen een goed bezet geheel van” is zeer zeker geen ondoordacht voorstel. Laat de muziek spreken en kies voor een korps dat bestaansrecht heeft voor vele jaren in onze gemeenschap. Zonder muziek en dat heeft deze avond weer aangetoond is het een saaie bedoeling. Muziek brengt leven in de brouwerij.
Gelukkig is na zo’n avond het besef dat veel mensen het plezierig vinden om nog na te genieten met een drankje een geruststellende gedachte en is het fijn te horen dat men genoten heeft. Het volgende concert voor al onze trouwe bezoekers  en ook voor nieuwe geïnteresseerden staat weer tijdig in de Geulbode. Dank aan iedereen die mee geholpen heeft dit concert te doen slagen.

 

Familiedag Rothem’s harmonie zaterdag 27-09-2014


Elk jaar organiseert Rothem’s Harmonie een familiedag voor al haar leden. Dit jaar georganiseerd door Tiny Winkens-Jacobs met als locatie café “Op de Bosch”. Om 15.00 uur  komen de eerste leden binnen en zoeken de heerlijke belgische vlaaien op die klaar staan om genuttigd te worden. Om 16.00 uur staat de huldiging van de jubilarissen op het programma en de benoeming van de eerder afgetreden beschermheer dr. America tot erelid. De volgende jubilarissen werden gehuldigd : B. Jacobs (60 jaar lid) , H. Boesten (25 jaar lid) , E. Corvers-Samuels (12 ½ jaar lid).

En zoals gezegd werd dr. E. America  deze dag benoemd tot erelid. Vervolgens gelegenheid om de feestelingen te feliciteren. Daarna galmde de klanken voor de onlangs in het huwelijk getreden dirigent Marc Bongers en zijn lieftalige kersverse echtgenote Eveline door de feestzaal. Ja zoals u ziet de familiedag gaat niet zonder muziek van ons korps. Het klonk feestelijk en sfeervol en dat heeft Marc samen met zijn vrouw na een moeilijke periode van ziek zijn en herstel zeker verdiend . Vervolgens na dit officiële gedeelte aandacht voor de jongeren in ons gezelschap. De kleurplaten, de sjoelbak, het darten en voor de dansliefhebbers het nadoen van een aantal dansen op het televisiescherm waren de troeven nu vooral voor de jeugd. Voor de ouderen gelegenheid om onder het genot van een drankje en op de achtergrond de muziek van Sjors en Nick van Oerle lekker ontspannend met elkaar te keuvelen over van alles en nog wat. Maar zoals iedereen regelmatig zelf ervaart, krijgt na een aantal uren behalve een lekker drankje de inwendige mens trek in iets anders dan drinken. We zien een heus frietmobiel verschijnen op de stoep voor het café  en dan weet je het wel. Meer mensen op de straat voor de frituurwagen dan in het feestlokaal. En eerlijk gezegd de versnaperingen waren prima. Rest ons nog een uurtje om na te babbelen en dan om 20.00 uur na een 5 uur geslaagd familiefeest tijd om te evalueren. Mooie zomerse muzikale dag met een dankwoord op zijn plaats aan de jubilarissen voor hun jarenlange inzet en trouwe opkomst voor hun vereniging. Dank aan onze afgetreden beschermheer dr. America beloond met een nieuwe titel namelijk erelid van Rothem’s Harmonie die hij met zijn jarenlange trouw en bezoek  aan de concerten van ons korps heeft verdiend. Dank aan onze voorzitter die het programma en de huldiging van de jubilarissen mooi wist te verwoorden. Dank ook aan Tiny Winkens die veel tijd en energie heeft gestoken in de opzet van deze geslaagde familiedag. Dank ook en daar sluit ik mee af aan de uitbaters van café “Op de Bosch” die ons in alle wensen tegemoet zijn gekomen om het feest te doen slagen.  

 

 

Terugblik Renders-Nachtegaalconcert van zondag 6 juli


Tegen 15.00 uur was het even spannend. Het zou toch niet waar zijn dat de regen voor het derde jaar achter elkaar spelbreker zou worden. De mensen op het overvolle terras keken met argusogen tussen de bomen naar de hemel of het wolkendek open zou breken. Gelukkig bleef het bij een paar druppels en kon de slagwerkgroep met een kwartiertje vertraging het concert openen. Zoals we gewend zijn van deze jonge groep straalde het enthousiasme er weer van af. Tijdens een workshop bij Kumulus hadden de slagwerkers onder leiding van Eric Crauwels een try-out geoefend in relatie met het Nederlands elftal. De oranje truien kwamen te voorschijn en men sloot met dit nummer het optreden  met gedreven ijver en enthousiasme af. Uiteraard werd dit met een daverend applaus door het talrijke publiek beloond.
De muzikanten haalden hun instrumenten uit de koffers en konden plaatsnemen om rond de klok van vier uur hun programma te gaan uitvoeren. De volgende werken kwamen achtereenvolgens aan bod. Norsk, The Exodus Song, Versailles, Fra Diavolo, Serenade, Drina Mars en een James Bond Medley. Dit laatste nummer deed zelfs voorbij fietsende toeristen het terras opzoeken of afstappen en genieten vanaf de “Geuldalweg”.  Een teken dat het weer goed zat met dit concert. Marc Bongers weer terug op zijn vertrouwde plek  heeft samen met de onderdirecteur Wim Heinrichs de muzikanten op tijd klaar gestoomd voor dit concert. Een welverdiend applaus voor Rothem’s Harmonie viel hen ten deel.
Tenslotte de vermelding dat het hele concert opgenomen werd door leerlingen van de opleiding videotechniek. Dit in het kader een promotiefilmpje  samen te stellen om de jeugd warm te krijgen eens kennis te komen maken met ons korps. Hier worden dan eveneens opnamen van het brunchconcert op 7 september aan toegevoegd. Later meer informatie hierover in de media. Nu rest de muzikanten een rustperiode om te gaan genieten van hun zomervakantie. We danken uiteraard het publiek voor de massale opkomst op deze mooie zondag in het prachtige natuurgebied tussen Rothem en Berg en Terblijt. Er zat zelfs een echtpaar uit het noorden van ons land op het terras, die onderweg waren de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella te lopen en zo bevangen werden door de sfeer dat ze een eetpauze namen onder het genot van de muzikale klanken. Mooier compliment kan niet.

 

 

Lenteconcert 12 april in de Koel te Rothem


Een maand later toch nog van harte aandacht voor het concert op deze lenteavond. Dat geldt om verschillende redenen. Ik zal beginnen met het concert zelf. Spectaculair was de opening van de slagwerkgroep. Zij openden het concert met een speciaal voor dit concert ingestudeerd CUPSONG compleet met bekers en opgetrommelde vrijwilligers uit het publiek. Het optreden was weer een genot voor de liefhebbers in de zaal.
Daarnaast terecht aandacht voor onze beschermheer dhr. America samen met zijn vrouw jarenlang trouwe supporter en liefhebber van onze harmonie. Vanzelfsprekend komt er een tijd van nu is het genoeg geweest. Ik geef het vaandel over aan een jonger iemand. Dat had dhr. America al eerder kenbaar gemaakt aan het bestuur.
In de pauze werd toch wel emotioneel afscheid genomen van de heer America. 47 jaar lang, U leest het goed, was hij beschermheer van ons korps. Vanwege zijn gevorderde leeftijd maakt hij plaats voor een jongere generatiegenoot. Ontroerd na het welgemeend dankwoord van onze voorzitter nam hij plaats op de plek waar hij vrijwel alle concerten van Rothem’s Harmonie met zijn vrouw in al die jaren heeft bezocht. Een daverend applaus van het publiek en de leden van het korps was een eerbetoon aan onze sympatieke beschermheer. Tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering is de heer America door de leden benoemd tot erelid van Rothem’s Harmonie. Tijdens deze jaarvergadering is Marie-Thérèse Crombag-Slangen herkozen als voorzitter van de harmonie. Proficiat namens alle leden. Veel succes in deze nieuwe periode als voorzitter van ons korps.

Tijdens deze pauze werd ook het winnend lotnummer getrokken door een leerling van het blazerskorps. Het betreft een geheel verzorgd weekend met overnachting in een luxe hotel in Antwerpen. Lotnummer 692 is de gelukkige en hij of zij kan zich melden bij een van de bestuursleden om zoals gezegd te gaan genieten in het bourgondische Antwerpen. 

Na de pauze een geslaagd optreden van Rothem’s Harmonie onder leiding van Henk Mertens. Mooie fraaie stukken met als hoogtepunt zonder de andere stukken tekort te doen James Bond 007 met de trompetten op de voorgrond. Het was weer genieten van een mooi concert in onze vertrouwde thuishaven “De Koel”. Muisstil was het tijdens de uitvoeringen en dat zegt genoeg. Houdt de Geulbode in de gaten wat betreft onze volgende activiteiten. Wij blijven muzikaal in de weer voor onze gemeenschap.
U hoort van ons.

 

 

 

Terugblik op het nieuwjaarsconcert van 5 januari 2014 in “De Koel”.

 

Voor een volle zaal werd het concert geopend door de slagwerkgroep. Het is van concert naar concert een verrassing om te zien hoe zich deze groep  ontwikkeld heeft. Er werden zoals verwacht een aantal sfeervolle stukken gespeeld passend bij de feestdagen die we net achter de rug hadden. “It’s Wintertime”, “White Christmas” en “Clocks”.   En eindigend met twee composities met zang van Laurence Hendriks. Dit alles onder de bezielende leiding van Eric Crauwels. Een genot om naar te kijken en te luisteren.
Na dit optreden was het de beurt aan Rothem’s Harmonie om het publiek te trakteren op een mooi concert. Omdat Marc Bongers nog herstellende is van een aantal medische behandelingen stond Wim Heinrichs voor het korps. Het is dan altijd afwachten hoe muzikanten dit oppakken. De inspanningen van de talloze repetities zag en hoorde je terug op de bühne. En vooral aan de uitbundige reacties van het publiek kon je ervaren dat men meer dan tevreden was over dit concert. De werken die o.a. gespeeld werden, waren “Arsenal”, “Bohemian Rhapsody” en “Fra Diavolo”. Traditioneel eindigde het optreden met een mars en dat was deze avond “Punchinello” van W. Rimmer. Tijdens deze mars werd de champagne aan het publiek uitgedeeld om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.   
Na het slotwoord van onze voorzitter M.T. Crombag-Slangen met daarbij de dankzeggingen aan de dirigenten, de aankondigers van de muziekstukken en vooral niet te vergeten zonder namen te noemen de vele vrijwilligers op deze avond, konden we beginnen aan de derde helft om in voetbaltermen te blijven. Want ook Rothem’s Harmonie kent een derde helft na de concerten.
Onder het genot van een drankje werd nog lang nagepraat over het afgelopen jaar en over wat ons nog te wachten staat in de komende maanden aan muzikale verrassingen. Maar daar houden we u gegarandeerd over op de hoogte in de weken voorafgaande aan de nog te volgen activiteiten. Want aan het enthousiasme van het publiek en het geweldige applaus van de mensen te horen, zijn we ervan overtuigd dat deze luisteraars er de volgende keer weer bij zijn. We houden u op de hoogte. Met name in de Geulbode komt u alle activiteiten van Rothem’s Harmonie en de slagwerkgroep tegen.

 

 

Nieuwjaarsconcert zondag 5 januari 2014 om 19.00 uur in de Koel.

 

Zondag 5 januari kunnen we weer genieten van het traditionele nieuwjaarsconcert verzorgd door Rothem’s Harmonie en de slagwerkgroep met heerlijke blaasmuziek en melodisch slagwerk. Het korps en daar hoort zeker de jeugdige slagwerkgroep bij start het nieuwe jaar met veel muzikale ingrediënten en nodigt U uit om daarbij aanwezig te zijn.
Om 19.00 uur is de opening met een welkomstwoord van de voorzitter M.T. Crombag-Slangen. Daarna volgt het optreden van de slagwerkgroep o.l.v. Eric Crauwels.
Vervolgens speelt Rothem’s Harmonie diverse werken uit het repertoire van 2013. Dit onder leiding van Wim Heinrichs die al een tijdje onze dirigent Mark Bongers vervangt vanwege ziekte van laatst genoemde. Hem wensen we veel sterkte op weg naar herstel.
Traditiegetrouw sluiten we af met een bij het thema passende mars, maar hieraan voorafgaand heffen we eerst samen met de trouwe bezoekers van onze concerten het glas om te proosten op het nieuwe jaar 2014.
Kortom in een feestelijk aangeklede  “Koel” kunt u samen met ons genieten van vrolijke klanken en na afloop van het concert het muzikale jaar 2013 de revue laten passeren onder het genot van een drankje en vooruit blikken naar het muzikale jaar 2014.

 

LIMBURG PREUVE

 

STREEKBRUNCH OP ZONDAG 1-9-2013 VAN 11.00-13.00 UUR IN DE GEHEIME TUIN VAN BUITENPLAATS VAESHARTELT. VERVOLGENS OPENING VAN DE TUINEN EN HET BIJENPAVILJOEN.


Op Buitenplaats Vaeshartelt tussen Maastricht en Meerssen rondom het kasteel zal dit gebeuren zich afspelen. De vorige editie was met 40 streekproducenten op de Streekmarkt en 4.000 bezoekers een groot succes. Centraal op het festival staat het streekproduct in al zijn facetten. Vast onderdeel is de Limburg Preuve Streekbrunch op zondagochtend die ook dit jaar weer wordt opgeluisterd door de muzikale klanken van de Rothems Harmonie. Zij doen voor het derde jaar achter elkaar mee en zijn zo’n beetje het huisorkest van Vaeshartelt tijdens “Preuve Limburg”. Op een bijzonder mooie locatie zal de harmonie onder leiding van Wim Heinrichs de deelnemers van de brunch klanken serveren die uitstekend samen gaan met de Limburgse streekproducten.
Vorig jaar mocht men 330 gasten begroeten. Dit jaar hebben 510 deelnemers zich op gegeven en is de brunchdeelname uitverkocht. De brunch wordt geserveerd aan lange tafels in de Geheime Tuin van Buitenplaats Vaeshartelt. Bij slecht weer wordt de brunch naar binnen verplaatst, maar de organisatie hoopt net als de vorige jaren weer op een mooie zomerdag.

Aansluitend aan de brunch worden de nieuw aangelegde Tuinen van Vaeshartelt en het Bijenpaviljoen feestelijk geopend en opengesteld voor het publiek, waar we u ook graag bij uitnodigen. Ook hier is een rol weggelegd voor Rothem’s Harmonie. Want de harmonie gaat een optocht vooraf richting de tuinen en het Bijenpaviljoen. Het Bijenpaviljoen is overigens afkomstig van de Floriade in Venlo en overgenomen door de “Stichting Tuinen van Vaeshartelt”. Gouverneur Bovens en burgemeester Hoes van Maastricht zullen de harmonie vergezellen tijdens deze muzikale tocht naar die tuinen. Verder heeft u gelegenheid de Streekmarkt te bezoeken en te genieten van alles wat het festival verder te bieden heeft voor jong en oud. Meer informatie over het festival kunt u vinden op www.limburgpreuvefestival.nl

 

 

Optredens voor de zomervakantie

 

Op 20 juni om 19.00 uur treed de slagwerkgroep op in Beukeloord.  In het korte bestaan van de zeer jeugdige Slagwerkgroep is dit inmiddels hun derde miniconcert dat ze daar op verzoek geven. Een teken dat de oudere bewoners ook wel liefhebber zijn van melodisch slagwerk. Iedereen is van harte welkom tijdens hun optreden.
Op 23 juni vindt het Renders-Nachtegaalconcert plaats bij uitspanning de Nachtegaal. Zoals elk jaar wordt dit concert georganiseerd als afsluiting van het muziekjaar voor de grote vakantie.
Aan dit concert neemt niet alleen Rothem's Harmonie  deel maar ook de  Slagwerkgroep. De leerlingen van RH krijgen hier ook de gelegenheid om hun kunnen te tonen aan het grote publiek.


Dit concert wordt steeds druk bezocht het is dan ook verstandig om ruim voor de aanvangstijd aanwezig te zijn. Marc Bongers, de dirigent van RH en Eric Crauwels de instructeur van de Slagwerkgroep zullen vanaf 15.00 uur de eerste klanken dirigeren.

En voor de liefhebbers van deze buiten concerten is er goed nieuws want op donderdag 27 juni geeft RH een z.g. Platzconcert in Rothem. Een goed gebruik wordt weer in ere hersteld. De laatste repetitie voor de vakantie verzorgt de harmonie op locatie bij een buurtvereniging in Rothem een concert. Deze keer zullen zij om 20.00 uur plaatsnemen op de hoek Gapert/Keizer Lothariusstraat. Na afloop volgt een gezellig samenzijn in de Koel. bij slecht weer vindt e.e.a. plaats in de Koel. Buurtverenigingen van Rothem die dit ook eens zouden willen in hun buurt kunnen dit laten weten aan het bestuur. Volgend jaar zijn zij dan mogelijk aan de beurt.

 

 

Leerlingen Rothem’s Harmonie succesvol op het Roderlandtoernooi in Bleijerheide.


Op zondagochtend 21 april jl. hebben vier leerlingen van Rothem’s Harmonie deelgenomen aan het Roderlandtoernooi in Kerkrade.
s ’Morgens traden op, Joost Wijnen en Quinten Cörvers, beiden op Alt Saxofoon en Justin Cörvers op Trompet. ’s Middags was het podium vrij voor Milou Stoffels op Klarinet.
Joost en Justin kwamen in de Jeugd divisie uit en Quinten en Milou in de 3e divisie.
Het oordeel van de jury: Zéér talentvol en hoog speelniveau! Waarvoor het viertal de complimenten van de jury mochten ontvangen.
Rothem’s Harmonie, feliciteert met trots haar leerlingen met het door hun behaalde succes.
Op de foto v.l.n.r.: Joost, Justin en Quinten. Helaas ontbreekt Milou op de foto.

 

 

Justin Cörvers en Joost Wijnen zijn beiden geslaagd zijn voor het diploma HAFA A. Justin op trompet en Joost op saxofoon.
De diploma uitreiking vindt plaats op woensdag 22 mei a.s. om 19.30u in de Maastricht Music Hall, de Griend 6-7 te Maastricht.
Belangstellende zijn uiteraard welkom.

 

 

 

Concert Rothem’s Harmonie en St. Walburga Amby geslaagd.

 


Naast de vaste trouwe liefhebbers uit Rothem van onze concerten zorgden de vele fans van Amby  voor een volle bak in “De Koel” tijdens dit lenteconcert. Rothem’s Harmonie gaf de aftrap voor dit gezamenlijk concert met St. Walburga. Marc Bongers, onze dirigent, gaf professioneel  uitleg  over de muziekwerken die zij speelden. Ook nu weer mooie stukken met enkele knappe solopartijen.
Tijdens de pauze nam St. Walburga uit Amby bezit van de bühne en bracht zij na de pauze met een behoorlijk grote bezetting een aantal populaire muziekwerken ten uitvoer. Een genot om naar te luisteren en dat werd zichtbaar en hoorbaar door het publiek in meeleven getoond en gewaardeerd. Met een afsluiting om je vingers aan af te likken. Een “zugabe” uit “Jungleboek”. Met een vocale bijdrage van een spelend lid uit het korps van Amby. Prachtig uitgevoerd door zowel de harmonie als door de zanger. Een overweldigend applaus was hun beloning. Een gezellig, geslaagd en muzikaal op hoog peil staand concert. Dat gezellige zette zich voort in een derde helft om in voetbaltermen te blijven. Onder het genot van een drankje werd nagebabbeld over het concert en de opzet ervan. Iets om voort te zetten ? Beide besturen kunnen terugkijken op een geslaagd concert en inderdaad nadenken over continuering van deze samenwerking. Maar vooral behalve een dankwoord aan beide korpsen ook een dankjewel aan de vele bezoekers van dit lenteconcert.    

 

 

Rothem viert Koninginnedag op 30 april 2013 !

 

Klik hier voor de poster

 

Klik hier voor het inschrijfformulier

 

Geachte inwoners van Rothem, Weert en Mariënwaard,

Ongeveer een jaar geleden bundelden de Rothemse verenigingen hun krachten om onze gemeenschap levendig te houden. Het gezamenlijke doel van de betrokkenen is het behoud en de versteviging van de leefbaarheid, aantrekkelijkheid en identiteit van Rothem.


Die identiteit wordt voor een groot deel gedragen door de verenigingen in ons dorp.
Het koesteren van de sociale samenhang tussen al onze dorpelingen, jong en oud, is een ander belangrijk uitgangspunt.

Dat besef in de besturen van de voetbalvereniging R.V.U. , Rothem’s Harmonie en de S.J.W.R. is kennelijk ook aanwezig bij vele andere inwoners van Rothem, Weert en Mariënwaard.

 

Dat bleek enerzijds het vorig jaar bij de eerste gemeenschappelijke viering van Koninginnedag toen ongeveer 130 kinderen en vele volwassenen met veel plezier genoten van o.a. de deelname aan een Zevenkamp, de Ballonnenclown, het genot van een heerlijk zonnetje, de leuke zitjes, culinaire hoogstandjes, lekkere drankjes en Huub Adriaens.
Die zéér geslaagde Koninginnedagactiviteit kreeg een mooi vervolg toen een zestigtal Senioren acte de présence gaven op onze eerste sfeervolle en geslaagde Kerst-Inn voor 55-plussers.

 

Terug naar het vieren van onze Koninginnedag 2013.
De S.V.R. heeft besloten om op dinsdag 30 april a.s. de Koninginnedag in Rothem te vieren en wederom een positieve impuls aan onze kern Rothem, Weert en Mariënwaard te geven.

Ook dit jaar zullen het tiental bestuurders en de vele vrijwilligers er alles aan doen om onze Koninginnedag in Rothem tot een mooi evenement te laten uitgroeien.


Er zal een programma worden aangeboden waarbij iedere generatie aan haar trekken zal komen. De drie participerende verenigingen zullen op hun eigen specifieke wijze een muzikale, jeugdige dan wel sportieve bijdrage leveren.

Tot het programma behoren onder meer een “versierde”fietstocht, een muzikale opening van deze festiviteit, Olympische Spelen voor de jeugd van 4 t/m 18 jaren en als klap op de vuurpijl een live-optreden van een regionale, muzikale V.I.P. De aanvang van deze Koninginnedag is gepland omstreeks 13:00 uur die dag. De festiviteiten zullen zich met name afspelen op het Sportpark R.V.U.


Aldaar zal het terras feestelijk en Oranjegetint worden aangekleed waarbij uiteraard aan de verzorging van de inwendige mens de nodige aandacht wordt besteed.

Het is toegestaan dat de deelnemende kinderen van onze gemeenschap introducés van buiten onze kern doen inschrijven !
Tevens zal de inwijding van onze Prins Willem Alexander tot Koning op televisie te aanschouwen zijn !

 

Beleefd uitnodigend,

 

de besturen van de Samenwerkende Rothemse Verenigingen

 

 

Donateursactie Rothem's Harmonie

 

Aan de bewoners van Rothem en omstreken wil Rothem’s Harmonie het volgende onder uw aandacht brengen. De vakantieperiode zit er voor velen op. Dat geldt ook voor onze harmonie.  16 Augustus starten de repetities voor een nieuw muzikaal jaar. Wij hopen de lijn van afgelopen jaar door te trekken. Namelijk de bewoners van Rothem en alle kernen binnen Meerssen weer met een aantal mooie concerten  te verrasssen en de progressie van het afgelopen jaar door te zetten.
Een van de eerste acties is de donateursactie die plaatsvindt in de laatste 2 weken van augustus. Leden van Rothem’s Harmonie zullen aanbellen voor een bijdrage. En die gift is hard nodig. Voor de aanschaf muziekinstrumenten, onderhoud muziekinstrumenten, opleiding jeugdleden, organisatie van de concerten, vergoeding dirigent enz. Dat vergt een enorme investering. De harmonie heeft een belangrijke functie binnen de gemeenschap. Dat hoef ik verder niet uit te leggen. Bij alle belangrijke kerkelijke en andere festiviteiten in de gemeenschap, bij jubilea enz. zijn ze altijd present. Vandaar een dringend verzoek de harmonie te steunen en de mensen die bij jullie aanbellen niet in de kou te laten staan. De harmonie is er voor de gemeenschap. Dus ook voor u. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

 

Afsluiting muzikaal jaar Rothem’s Harmonie 24 juni om 15.00 uur op het terras van de “Nachtegaal”.


Zoals ieder jaar sluiten we af met het Eridonconcert  op een idyllisch plekje aan de rand van het bos bij uitspanning de “Nachtegaal”. Een schitterende omgeving om een concert te geven, maar ook om er naar te luisteren. In het dal omgeven met natuurschoon en onder het genot van een drankje wat wil een mens nog meer.
De harmonie gaat afscheid nemen met een vlot gevarieerd concert onder de bezielende leiding van Marc Bongers. We hebben een aantal mooie concerten mogen beluisteren met als hoogtepunt het Spaans getinte concert “Concerto Festivo España” in een bomvol gemeenschapshuis “De Stip” op 14 april jl. De harmonie heeft hier laten zien en vooral laten horen een ontwikkeling door te maken naar steeds een stapje hoger. Dat geldt trouwens ook voor de jeugdige slagwerkgroep onder leiding van Eric Crauwels. Maar we moeten verder en dat houdt in dat mensen die geïnteresseerd zijn in muziek maken of in een functie binnen het bestuur van harte welkom zijn. Voor informatie en alle nieuws kunt U terecht  op www.rothems-harmonie.nl. Hier vindt u ook alle verslagen van concerten, activiteiten en fotomateriaal.


Terug naar zondag 24 juni. Dit korps verdient een pluim voor haar instelling en haar trouwe bijdrage aan allerlei activiteiten binnen de gemeenschap. Zij verdienen  een mooi einde van een bewogen en rijk muzikaal jaar met U als aandachtig luisteraar. Vandaar een oproep namens het bestuur om op 24 juni naar de Nachtegaal te komen zodat het een sfeervol gebeuren wordt samen met Rothem’s Harmonie in het misschien wel mooiste natuurgebied van Limburg. Tijdstip aanvang concert 15.00 uur. Wees er op tijd bij en breng vooral een goed humeur en mooi weer  mee als voorschot op de vakantie.

 

 

Dirigentenavond donderdag 10 mei 2012 in “De Koel” te Rothem


Rothem’s Harmonie had opnieuw de eer op donderdagavond 10 mei ongeveer 60 HaFaBra-directiecursisten te ontvangen die participeerden in het korps van Rothem. En wel gepland onder de deskundige en bezielende leiding van twee grootheden op muzikaal gebied zowel regionaal als landelijk Alex Schillings en Fried Dobbelstein.

Helaas moest laatsgenoemde zich vanavond vanwege ziekte afmelden.  

Alex Schillings uit Gulpen momenteel hoofdvakdocent HaFaBra-directie aan het  conservatorium in Zwolle en Den Haag. Hij dirigeerde in het verleden o.a. de Koninklijke Harmonie “Sainte Cécile” te Eijsden, de Koninklijke Militaire Kapel uit Den Haag en op dit ogenblik de Kerkelijke Harmonie “St. Joseph” te Weert. Dit is een geringe opsomming van wat hij gedaan heeft en nog

doet.

 

Dat geldt ook voor Fried Dobbelstein  uit Mheer. Naast zijn dirigentschap is ook hij hoofdvakdocent HaFaBra-directie en wel in Arnhem en Enschede.  In het landelijk gelegen mooie geboortedorp Mheer dirigeerde Fried de plaatselijke Koninklijke Harmonie “St. Cecilia Mheer”. Met dit korps behaalde hij behoorlijk wat kampioenschappen op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Een ander hoogtepunt was het Concert aan de Amstel op verzoek van koningin Beatrix op koninginnedag in 2002. Sinds 2002 dirigeert hij de Harmonie “St. Petrus en Paulus” uit Wolder en is hij ook chef-dirigent van de Duitse “Bläser Philharmonie Süd-West”.
Elk jaar al tien jaar lang een traditie zakken de studenten op HBO-niveau af naar het zuiden en wel naar Valkenburg. Dit dirigentenkamp heet niet voor niets “Entornos Octavos”. Het is een Spaanse compositie en betekent mooi landschap. De dirigenten in opleiding verblijven een week in het landelijke Zuid-Limburg en voeren een aantal projecten uit. Waarvan deze dirigentenavond in het teken staat van hoe een muziekgezelschap zo goed, deskundig en toch simpel mogelijk te dirigeren.

Een vijftal mocht dat vanavond tonen en in de praktijk brengen. En wel met de volgende composities: Achnaton van Jan Bosveld en Variations on a French Folk Song van Franco Cesarini.

Ik kan u verzekeren dat aan de hand van wat we deze avond gezien en gehoord hebben het een opleiding is waar men er niet om heen draait. Niet goed is echt niet goed en dat krijgen de studenten in het bijzijn van iedereen duidelijk en niet mis te verstaan te horen. Terecht de opmerking van Alex Schillings. “We leiden geen “watjes”op”. Het mag duidelijk zijn dat hier toekomstige top-dirigenten opgeleid worden onder leiding van top-docenten.

Het was een zeer leerzame avond en dat niet alleen voor de studenten maar zeer zeker ook voor de muzikanten van Rothem’s Harmonie.  Een welgemeend en met respect uitgesproken dankwoord aan Alex Schillings  en zijn studenten was zeer zeker op zijn plaats en werd dan ook door onze voorzitter M.T. Crombag-Slangen uitgesproken.

Rothem’s Harmonie werd uitverkozen na een succesvolle workshop vorig jaar. Ook nu sprak Alex Schilligs lovende woorden over de muzikanten van Rothem’s Harmonie en bedankte voor de goede organisatie. Deze dirigentenavond schijnt voor de studenten en Rothem’s Harmonie een traditie te worden. Tot volgend jaar.

 

 

Concierto Festivo Español door Rothem’s Harmonie in “De Stip” te Meerssen


Een afgeladen vol gemeenschapshuis heeft mogen genieten van een werkelijk heel mooi concert. Stoelen moesten aangesleept worden om de mensen te plaatsen. En ik kan gerust stellen dat iedere bezoeker vereerd was dit concert te mogen bezoeken. Opvallend dat behalve veel inwoners van Rothem ook veel mensen uit Meerssen acte de presence gaven. Het was genieten van de eerste minuut tot en met het slotaccoord. Wekenlang repeteren door de harmonie en de slagwerkgroep betaalde zich uit in een hoog niveau zowel in het zelfstandig uitvoeren van de verschillende werken als in de begeleiding van de sopraan Paula Stemkens en in enkele werken de ondersteuning van de groep Flamencosa.

 

 

Hoogtepunten waren Puenteareas enTertio de Quites door de harmonie. La Paloma door de slagwerkgroep met ondersteuning van de contrabas bespeeld door dhr.Sassen muzikant bij het orkest van André Rieu en afsluitend het slotnummer El Garotin uitgevoerd door alle deelnemers van deze avond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een hoofdrol was weggelegd voor de sopraan Paula Stemkens die respectievelijk de nummers Las Hijas del Zebedeo en Les Filles de Cadiz met begeleiding van het harmonieorkest op een professionele wijze ten gehore bracht. Een mooie warme stem. Een talent waar we nog veel van gaan horen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan mogen we zeker niet vergeten te vermelden de groep Flamencosa bestaande uit de flamencodanseressen Monique Peelen en Laetitia Hansson, Juan Gallardo percussionist/slagwerker en de gitariste/zangeres Annemiek Kusters. Dit was zonder meer proeven van Andalusië zeker in het stuk waar Sevilla bezongen werd. Alle nummers werden gezongen in het Spaans door Annemiek Kusters met werkelijk heel goed gitaarwerk en ook een prachtige stem. Daarbij de mooie dansen van Monique en Laettitia onder de inspirerende/enthousiaste begeleiding van Juan Gallardo een genot voor het publiek. Een voltreffer deze mooie op professionele wijze zich presenterende groep. U kunt Flamencosa bekijken op www.annemiekkusters.webs.com

 

Een aanrader.

 

 

 

 

 

 

Het applaus en ook de reacties na afloop van dit geslaagde concert gaven aan dat de inspanningen van wekenlang repeteren onder de deskundige leiding van Marc Bongers en Eric Crauwels meer dan de moeite waard waren. Niet te vergeten moet hier zeker vermeld worden de rol van Hein van der Putten de grote animator achter de schermen die op voortreffelijke wijze het hele traject vanaf de eerste minuut tot aan de concertavond in goede banen leidde. Ook alle andere medewerkers die hun steentje bijgedragen hebben verdienen een welgemeend dankjewel.

 

Voor meer foto's: Kijk bij Diversen, Fotoalbum.

 

Volgende afspraak wordt zondag 24 juni het afsluitend concert van het muziekjaar op het terras van de “Nachtegaal”. 

 

 

De jeugd in Rothem muzikaal aan zet

 

Om de jeugd kennis te laten maken met muziek laat Rothem’s Harmonie op geregelde tijden een leerling zijn of haar belevenissen vertellen. Hieronder het verhaal van Justin Cörvers die zijn Prelude-examen haalde. Justin Cörvers (10 jaar) is lid van Rothem’s Harmonie. Hij speelt elke donderdagavond in de samenspeelgroep.Op 4 april heeft Justin zijn Prelude-examen op trompet gedaan. Justin: “Ik moest enkele stukjes uit mijn lesboek met cd-begeleiding spelen en nog een paar toonladders. Mijn eigen leraar van muziekschool Kumulus, Roger Cobben, was erbij en nog een leraar. Ik vond het best spannend vlak van te voren. Toen ik klaar was moest ik op de uitslag wachten in een ander lokaal. Gelukkig ging het goed en heb ik het gehaald. Ik was heel blij en thuis heb ik op bananensoezen getrakteerd! ”Meer informatie over de leerlingenopleiding van Rothem’s Harmonie vindt u in het menu onderdeel Leerlingen.

 

 

Concierto Festivo Español

 

Voor de muziekliefhebbers alvast een vooraankondiging van een speciaal concert dat gegeven gaat worden door Rothem’s Harmonie op zaterdag 14 april om 19.30. De titel van het concert heet “Concierto Festivo Español”. U ziet het meteen. We gaan op de Spaanse tour. Het concert vindt plaats in de “Stip” het gemeenschapshuis gelegen aan de Pastoor Dominicus Hexstraat 10 te Meerssen. Het concert wordt verzorgd door Rothem’s Harmonie en de jeugdige slagwerkgroep. Nog vers in het geheugen van hun mooie presentatie tijdens de carnavalsoptocht.

Verder treedt op het Ensemble Flamencosa met een aantal Spaanse dansen waarbij de danseres Laetitia Hansson in binnen en buitenland bekend is van haar optredens. Zij voltooide haar opleiding in Spanje en was jarenlang lid van de Grupo Soléra.

Er is ook weer een hoofdrol voor de sopraan Paula Stemkens die we nog kennen van een eerder concert.

 

Noteer in uw agenda 14 april concert door Rothem’s Harmonie in de “Stip” te Meerssen om 19.30 uur. Op een later tijdstip zullen we verdere informatie geven over de muziekstukken die deze avond gespeeld worden.
Reserveren kan bij: Mark Costongs, mark.costongs@gmail.com  Tel  06-12833382   Piet Janssen, secretaris@rothems-harmonie.nl  Tel  06-43199747
En dat lijkt gezien het zeer aantrekkelijke programma misschien wel wenselijk. Het wordt een concert dat vol zit met talentvolle gasten die ons zeker gaan verrassen met hun optredens. Ook het optreden van Rothem’s Harmonie staat geheel in het teken van Spaanse muziek. Voor mensen die in de zomer Spanje opzoeken is dit een uitgelezen kans om in de sfeer te komen.

 

 

IN MEMORIAM

 

ROTHEM’S HARMONIE is zeer bedroefd, maar vooral dankbaar voor de 60-jaar inzet en mooie herinneringen aan

 

HUB HERBEN

 

 

Zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen wensen we veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

 

Namens bestuur, dirigent en leden van ROTHEM’S HARMONIE

 

 

Nieuwjaarsconcert Rothem's Harmonie

 

Zondag 8 januari vond het traditionele nieuwjaarsconcert plaats in de Koel te Rothem. De slagwerkgroep opende met het nummer “Drumbone” nadat een heel buizennet op het podium was geplaatst . Het leek wel een bouwkavel waar men net begonnen was met de aanleg van de afvoerbuizen. Uiteraard werd enthousiast op deze buizen geslagen als onderdeel van dit eerste nummer. Het is onvoorstelbaar wat Eric Crauwels met deze zeer jonge groep in zeer korte tijd op de planken weet te brengen. Uiteraard aangevuld met een aantal routiniers. Een goede mix waarvan het vooral genieten was van het laatste nummer “Mamma Mia” van Abba bewerkt door de muzikale leider van deze groep Eric Crauwels. Een aantal leden van de slagwerkgroep sloot aan bij Rothem’s Harmonie om hier assistentie te verlenen.
Maar dat gebeurde pas nadat dhr. America in de bloemetjes werd gezet vanwege zijn 45-jarig jubileum als beschermheer van Rothem’s Harmonie. Een prestatie van formaat. En hij verzekerde de mensen in de zaal dat hij op weg gaat naar de 50.
Het korps opende het concert met  “Achnaton”.  Onder leiding van Marc Bongers werd het concert met een diversiteit aan nummers voortgezet waarbij “Variations on a French Folk Song” aangaf op hoeveel verschillende manieren je een volkslied kunt vertolken. Tijdens “Scherzpolka” kwam de champagne om de hoek kijken om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. Het nummer is verrassend om naar te kijken en te luisteren. Voor liefhebbers is het in tal van variaties terug te zien op internet bij “Google” als je scherzpolka intoetst.
Zoals gebruikelijk bij een concert sloot Rothem’s Harmonie af met een mars en wel de zeer bekende “Radetzkimars” waarbij het enthousiaste publiek gretig gehoor gaf aan de oproep van onze dirigent om mee te klappen. En dat deed de volle zaal met plezier.
Na afloop van het concert dat precies volgens draaiboek verliep was er nog volop tijd om onder het genot van een drankje na te babbelen over van alles en nog wat en vooruit te kijken naar het themaconcert dat dit jaar in Spaanse sferen zal verlopen en noteer alvast de datum 14 april in “De Stip” te Meerssen om 19.30 uur. Uiteraard houden we u op RTMeerssen op de hoogte hoe het een en ander zal verlopen. Het korps staat niet stil en gaat verder werken om ook het themaconcert in april te doen slagen.

Nogmaals uw aandacht voor de:
MUZIEKMIDDAG 21 JANUARI IN DE KOEL VAN 14.00 TOT 15.30 UUR
Op zaterdag 21 januari organiseert de leerlingencommissie van Rothem’s Harmonie een muziekmiddag voor de kinderen van de basisschool “De Lindegaerd” uit Rothem. Uiteraard en vanzelfsprekend zijn ook kinderen en hun familie van andere basisscholen uit de omgeving van Meersen welkom tijdens deze middag. Deze middag gaan de leerling-blazers onder leiding van Wim Heinrichs en de slagwerkgroep onder leiding van Eric Crauwels het podium  op hun talenten te etaleren. Ook is er ruimte voor kinderen die solistisch willen musiceren.
Tenslotte staat op het programma het presenteren en laten horen van hoe harmonie-instrumenten klinken.
Verder kan ik u mededelen dat deze middag in samenwerking met de “Instuif” van het jeugdwerk Rothem zal plaatsvinden. U bent van harte uitgenodigd in “De Koel” om het aanstormend talent te beluisteren en aan te moedigen.

Namens de leerlingencommissie vriendelijk uitgenodigd in “De Koel” op zaterdag 21 januari van 14.00 tot 15.30 uur.  
 

 

 

MUZIEKMIDDAG 21 JANUARI IN DE KOEL VAN 14.00 TOT 15.30 UUR


Op zaterdag 21 januari organiseert de leerlingencommissie van Rothem’s Harmonie een muziekmiddag voor de kinderen van de basisschool “De Lindegaerd” uit Rothem. Uiteraard en vanzelfsprekend zijn ook kinderen en hun familie van andere basisscholen uit de omgeving van Meersen welkom tijdens deze middag.

Het programma zal bestaan uit optredens van leerlingen van basisschool de “Lindegaerd” onder de deskundige leiding van muziekdocente Serena Aerdts van Kumulus. Zij verzorgt de muzieklessen op de plaatselijke basisschool die al drie jaar bekostigd worden door Rothem’s Harmonie. De leerlingen zullen deze middag enthousiast laten zien wat ze tot nu toe geleerd hebben onder leiding van Serena.


Verder gaan deze middag de leerling-blazers onder leiding van Wim Heinrichs en de slagwerkgroep onder leiding van Eric Crauwels het podium op op hun talenten te etaleren. Ook is er ruimte voor kinderen die solistisch willen musiceren.
Tenslotte staat op het programma het presenteren en laten horen van hoe harmonie-instrumenten klinken.
U begrijpt en dat geldt voor elke vereniging dat wie de jeugd kan motiveren een belangrijke troef in handen heeft naar de toekomst toe.

Rothem’s Harmonie heeft wat dat betreft de goede koers ingezet. Laat de jeugd deze zaterdagmiddag ervaren dat u hen steunt in hun opleiding naar een volwaardig muzikant door er met velen te zijn om hen aan te moedigen in dat streven naar op termijn dat rode harmoniepak te mogen dragen en trots te mogen deelnemen aan concerten en activiteiten in de gemeenschap. Voor geïnteresseerden kijk op www.rothems-harmonie.nl

Namens de leerlingencommissie vriendelijk uitgenodigd in “De Koel” op zaterdag 21 januari van 14.00 tot 15.30 uur. 

 

Nieuwjaarsconcert 2012


Na het mooie concert in Amby op 25 november heeft het korps hard gewerkt om de mensen van Rothem en omgeving een sfeervol nieuwjaarsconcert aan te bieden.
Zondag 8 januari 2012 kunt u weer genieten van blaasmuziek en (melodisch) slagwerk. Om 19.00 uur doen wij de aftrap voor een nieuw jaar met veel muzikale vitaminen. Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn.
Zoals u van ons gewend bent zullen wij ook nu weer zorgen voor de noodzakelijke ingrediënten welke passen bij een feestelijke opening van het nieuw jaar. Wij trakteren u op feestmuziek van onze harmonie onder leiding van Marc Bongers. De slagwerkgroep onder leiding van Eric Crauwels zorgt voor het nodige vuurwerk. Knallende kurken zullen ons begeleiden op weg naar een naar wij hopen gezond en voorspoedig nieuw jaar.
De werken van de jonge slagwerkgroep onder leiding van Eric Crauwels  zijn Drumbone, Centurion mars, Marchthree-show one en Mamma Mia.
Rothem’s Harmonie speelt de volgende werken Achnaton, Puenteareas, Lopez Odero (met slagwerkgroep), Variations on a French Folk Song, Scherzpolka terwijl de champagne uitgedeeld wordt en tenslotte de Radetzki mars.
Het nieuwjaarsconcert vindt plaats in het gemeenschapshuis de Koel en begint om 19.00 uur. Het concert is voor iedereen vrij toegankelijk. Het concert zal ongeveer duren tot 20.30 waarna we beginnen aan een gezellig samen zijn waarin we vooruit kijken naar de muzikale activiteiten van 2012. Dat onder het genot van een drankje. Verder zal deze avond in het teken staan van een speciale gebeurtenis. Maar dat zien we zondag 8 januari vanzelf.

 

U bent er toch ook bij om te genieten van een sfeervol begin van 2012.

 

Terugblik op familiedag Rothem’s Harmonie zondag 20 november


De familiedag begon met een H. Mis in de parochiekerk H. Hart van Rothem. De muzikale bijdrage kwam uiteraard van de harmonie. Een sfeervolle mis en dat werd na afloop ook beloond met een welgemeend applaus van de kerkgangers. Vervolgens werden de instrumenten ingepakt en konden we op weg gaan naar “Taverne De Ster” waar we ontvangen werden door het personeel met een lekkere kop koffie. De inwendige mens werd niet vergeten. Een heerlijke lunch werd ons voorgezet door de crew van Eric Crauwels.

Daarna was het de beurt aan Marie-Thérèse Crombag-Slangen om de jubilarissen achtereenvolgens naar voren te roepen. Ze had zich goed verdiept in zowel het muzikale als persoonlijke leven van Fabian Jonas 25jaar bij Rothem’s Harmonie, Leon Dassen 25 jaar muzikant en Hub Herben maar liefst 60 jaar bij het korps uit Rothem. In het bijzijn van hun familie kregen ze hun bij het jubileum behorende speldje en de oorkonde van de muziekbond. Spontaan werd het Limburgs volkslied ingezet waarna de interne receptie volgde.


Vervolgens maakten we de overstap van het serieuze gedeelte naar het lichtere vrolijke gedeelte onder het genot van een biertje, wijntje of frisdrank. Dit alles begeleid door de muzikale klanken van een DJ. De kinderen werden aangenaam verrast door een heuse clown die zich kon uitleven in tal van creaties vervaardigd uit allerlei soorten en kleuren ballons die hij aan de kinderen cadeau deed.

 


We kunnen terugkijken op een geslaagde familiedag en vooruitblikken naar de volgende activiteiten. Allereerst heeft Rothem’s Harmonie een mooi dubbelconcert samen met St. Walburga achter de rug. Vrijdag 25 november speelde de harmonie van Amby onder leiding van Sander Hendrix voor de pauze en Rothem’s Harmonie na de pauze voor een bomvolle Amyerhoof een meer dan geslaagd concert. Nu is het aan de muzikanten uit Rothem zich te gaan voorbereiden op het nieuwjaarsconcert dat zal plaatsvinden op zondag 8 januari om 19.00 uur in de Koel te Rothem. Meer informatie hierover in een van de edities van de Geulbode in december. Maar noteer alvast de datum.  

 

 

 

 

Slagwerkgroep Rothem's Harmonie

 

In het jubileumjaar 2010 is Rothem’s Harmonie, naast de vele andere activiteiten, begonnen aan de wederopbouw van haar slagwerkgroep met als doel weer een volwaardige drumband te formeren.

Onder de bezielende leiding van Eric Crauwels zijn er inmiddels al 11 jonge mensen in opleiding en wordt er al behoorlijk gepresteerd.
Op zondag 22 mei j.l. nam de slagwerkgroep deel aan de processie die de communicantjes van basisschool de Lindegaerd in Rothem naar de kerk begeleidde. Dit was het eerste officiële straatoptreden van de groep.

Om het seizoen 2010/2011 af te sluiten gaat de Slagwerkgroep Rothem ON TOUR en wel op donderdag 7 juli aanstaande.
Zij halen dan alle instrumenten waarop zij kunnen spelen uit de kast en zullen laten zien wat zij inmiddels hebben geleerd.

 

 

Dit gebeurt in een drietal mini-concertjes van ongeveer 20 minuten op de volgende locaties:

18.00 Vivre locatie Beukeloord, Gasthuisplantsoen 1 te Meerssen
19.00 Café De Keizer, Markt 14 te Meerssen
20.00 Jumbo Supermarkt, Kuilenstraat 73 te Rothem
Bij goed weer zullen deze optredens natuurlijk buiten plaatsvinden.

 

 

 

Dirigentenavond woensdag 18 mei in “De Koel” te Rothem repetitielokaal van Rothem’s Harmonie


Rothem’s Harmonie had de eer om op woensdagavond 18 mei ongeveer dertig directiecursisten te ontvangen die participeerden in het korps van Rothem. En wel onder de deskundige en bezielende leiding van twee grootheden op muzikaal gebied zowel regionaal als landelijk. Alex Schillings uit Gulpen momenteel hoofdvakdocent HaFaBra-directie aan het  concervatorium in Zwolle en Den Haag. Hij dirigeerde in het verleden o.a. de Koninklijke Harmonie “Sainte Cécile” te Eijsden, de Koninklijke Militaire Kapel uit Den Haag en op dit ogenblik de Kerkelijke Harmonie “St. Joseph” te Weert. Dit is een geringe opsomming van wat hij gedaan heeft en nog doet. Dat geldt ook voor Fried Dobbelstein  uit Mheer. Naast zijn dirigentschap is ook hij hoofdvakdocent HaFaBra-directie en wel in Arnhem en Enschede.  In het landelijk gelegen mooie geboortedorp Mheer dirigeerde Fried de plaatselijke Koninklijke Harmonie “St. Cecilia Mheer”. Met dit korps behaalde hij behoorlijk wat kampioenschappen op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Een ander hoogtepunt was het Concert aan de Amstel op verzoek van koningin Beatrix op koninginnedag in 2002. Sinds 2002 dirigeert hij de Harmonie “St. Petrus en Paulus” uit Wolder en is hij ook chef-dirigent van de Duitse “Bläser Philharmonie Süd-West”.


Elk jaar al tien jaar lang een traditie zakken de studenten op HBO-niveau af naar het zuiden en wel naar Valkenburg. Dit dirigentenkamp heet niet voor niets “Entornos”. Het is een Spaanse compositie en betekent mooi landschap. De dirigenten in opleiding verblijven een week in het landelijke Zuid-Limburg en voeren een aantal projecten uit. Waarvan deze dirigentenavond in het teken staat van hoe een muziekgezelschap zo goed, deskundig en toch simpel mogelijk te dirigeren. Een vijftal mocht dat vanavond tonen en in de praktijk brengen. En wel met de volgende composities: St. Florian Choral, Aquarium en English Folk Song Suite. Ik kan u verzekeren dat aan de hand van wat we deze avond gezien en gehoord hebben het een opleiding is waar men er niet om heen draait. Niet goed is echt niet goed en dat krijgen de studenten in het bijzijn van iedereen duidelijk en niet mis te verstaan te horen. Terecht de opmerking van een van de hoofddocenten. “We leiden geen “watjes”op”. Het mag duidelijk zijn dat hier toekomstige top-dirigenten opgeleid worden onder leiding van top-docenten. Het was een zeer leerzame avond en dat niet alleen voor de studenten maar zeer zeker ook voor de muzikanten van Rothem’s Harmonie.  Een welgemeend en met respect uitgesproken dankwoord aan Alex Schillings en Fried Dobbelstein is zeer zeker op zijn plaats en werd dan ook door onze voorzitter M.T. Crombag-Slangen uitgesproken. Deze avond kwam tot stand vanwege de band tussen Marc Bongers ( dirigent van Rothem’s Harmonie ) en Alex Schillings ( docent van Marc Bongers )    Mij rest nog de opmerking dat beide docenten toegezegd hebben het volgend jaar Rothem een herhaling van dit professionele gebeuren te gunnen.

 

Voor meer foto's klik hier.

 

 

Dit artikel verscheen op de website van Klankwijzer.

Studieweek voor studenten hafabradirectie.

 

Studieweek voor studenten hafabradirectie

Van 17 tot en met 20 mei vindt er voor de tiende maal de dirigentenweek Entornos plaats. Na de eerste 2 edities “De Driedaagse van Epen” gaan de studenten hafabradirectie van het Koninklijk Conservatoria van Den Haag, en de ArtEZ conservatoria van Zwolle en Enschede voor de achtste keer de Entornos editie beleven met de passelijke titel “Entornos Octavos”.

Het idyllische Hotel Vogelzang aan de Daelhemmerweg te Valkenburg (Zuid Limburg) zal voor deze vier dagen het verblijf zijn alwaar ze slapen, eten, les krijgen en heel veel met elkaar praten over het vak en de rest wat hun zoal in dit boeiende vak bezig houdt.

Er staan wederom interessante, boeiende en leerzame onderwerpen op het programma.

Aan de vooravond van de 100ste sterftedag (18 mei) van Gustav Mahler zal niemand minder dan Hans van den Boom een luisteravond verzorgen met Mahler als hoofdonderwerp. Mahler als componist èn als dirigent.

Hans van den Boom geniet landelijke bekendheid als tv-presentator van de vele concerten vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

De vele vakgebieden die de dirigent dient te onderzoeken en uiteindelijk zal moeten gaan beheersen bieden mogelijkheden tot het samenstellen van een interessante syllabus voor deze meerdaagse dirigenteneducatie.

Zo komt Jo Heusschen praten over mental coaching. Jan van den Eijnden over de noodzaak van de educatie van jonge muzikanten voor de hafabraorkesten.

De Luxemburgse componist Marco Pütz zal de dirigenten dompelen in de wereld van zijn orkestratiekunst.

De beide hoofdvakdocenten, Fried Dobbelstein en Alex Schillings zorgen voor de aan de praktijk gerelateerde onderwerpen/workshops. Zo gaan de studenten werken in een adhoc orkest, met het harmonie orkest van Rothem en de Koninklijk Erkende Harmonie St. Ceacilia uit Mheer.

Op het programma staan toppers als de complete Lord of the Rings van Johan de Meij, Praise Jerusalem van Alfred Reed, Aquarium van Johan de Meij, Serenade van Derek Bourgeois  e.v.a.

Bron: Persbericht Enternos

 

 

 

Themaconcert Rothem’s Harmonie op zondag 3 april om 19.00 uur.


Met als titel “De Harmonie” geeft Rothem’s Harmonie op zondag 3 april om 19.00 uur een uniek concert. Het streven van het korps om nieuwe ideeën te realiseren krijgt gestalte in de vorm van een bijzonder optreden. Diverse verschillende ensembles met hun eigen specifieke instrumenten waaronder twee fagotten en een contra-basklarinet brengen heerlijke muziek op de planken. Door de verschillende ensembles mag het publiek kennis maken met de verschillende registers van het orkest. Uiteindelijk vormen alle ensembles op het einde van het concert samen het ons alom erkende korps “Rothem’s Harmonie”. De muzikanten sluiten dan af met twee zeer bijzondere werken: “Aquarium” en “Rendez-vous de Chasse”. Het wordt voor de luisteraar een educatief concert en voor de muzikanten een uitdaging welke uiteindelijk na een subtiel begin gaat uitmonden in bovengenoemde bijzondere muziekwerken.

 

Het volledige programma ziet als volgt uit:    

 

Titel

 

Uitvoerenden

 

Trio Katz, comp.  Katz

 

Daphne Konings, Wim Heinrichs en Hans Heinrichs

 

Flute Dances, comp.  Winterburg

 

Dwarsfluitregister

 

Music for Windquintet (3 delen), comp. Edward  Elgar

 

Blaaskwintet

 

Moonrise , comp. Harold L. Walters

 

Saxofoonregister

 

Adagio Cantabile, comp. Ludwig Van Beethoven/ arr. Clair W. Johnson

Klarinetregister

 

Overture for Woodwinds,  comp. Philip Sparke

 

Houtregister

 

PAUZE

 

Fanfare la Peri, comp. Paul Dukas

 

Koperregister

 

March three show Drumsound, comp. Eric Crauwels

Percusion Fantasia, comp. J. Zinzen/ arr. Eric Crauwels

Slagwerkgroep

 

Gabriellas Song, comp. Stefan Nilsson/ arr. Tormod Tvete Vik

Zangsolo Paula Stemkens met begeleiding

 

St. Florian Choral, comp. Thomas Doss

 

Uitgevoerd door het Harmonieorkest

 

What Good Would The Moon Be, comp. Kurt Weill

 

Zangsolo Paula Stemkens met begeleiding

 

Aquarium, comp. Johan de Meij

 

Harmonieorkest

 

Rendez-vous de Chasse, comp. G. Rossini/ arr. G. Moreau

 

Hoornregister en Harmonieorkest

 

 


Verstandig is het kaarten te reserveren bij:
 
 Loe Reinders    043-3648854                  loe.reinders@gmail.com
 Mark Costongs 043-3621901                  mark.costongs@gmail.com
 Hub Boesten     043-3647258                 hpmboesten@home.nl

 

U meldt zich aan bij een van bovenstaande mensen en u betaalt op de concertavond. Uw naam wordt genoteerd en u bent zeker van een plek. De kaarten kosten €5,00 per stuk.

Zorg dat u deze unieke avond niet mist. Tot zondag 3 april in de “Koel’ te Rothem. 

 

 

Rabobank Clubkasactie

 

In de periode van 14 maart 2011 tot 2 april 2011 organiseert Rabobank Maastricht de Rabobank Clubkasactie. Van oudsher geeft deze bank donaties aan verenigingen en stichtingen om het vereniginsleven in de regio te stimuleren. Vanaf nu is de hoogte van de financiele steun door Rabo afhankelijk van draagkracht van de vereniging binnen het werkgebied van de bank. Dit betekent dat wij op zoek moeten naar mensen die onze harmonie  steunen.

In de periode van 14 maart tot 2 april kunt u uw stemmen uitbrengen via de website www.stemmenlevertmeerop.nl
Iedere inwoner van Eijsden, Meerssen, Maastricht en Valkenburg aan de Geul mag stemmen. Hoe meer stemmen, hoe hoger de donatie. Bent u zelf Rabobank-lid, dan telt uw stem dubbel. Klik hier voor meer info.

Steun onze en uw harmonie en stem!

Hartelijk dank!!

 

Terugblik Galaconcert en Harmoniedag 20 en 21 november


Zaterdag 20 november presenteerde Rothems Harmonie voor een uitpuilende zaal een schitterend concert . Het begon met de jeugdige enthousiaste slagwerkgroep onder leiding van Eric Crauwels. Wie de jeugd heeft bezit de toekomst is hier zeker op zijn plaats. Koesteren en waarderen dit jeugdig gezelschap en we zullen nog lang plezier hebben van deze jongeren.
Vervolgens was het korps zelf aan zet. Dat nadat de muzikanten uit handen van het jubileumcomité als cadeau pupiterverlichting aangeboden kregen.  We konden het resultaat van maandenlang repeteren aanschouwen en beluisteren. Vanaf de eerste minuut was het tijdens het optreden van de muzikanten muisstil in de aula van Stella Maris. Dat was zonder meer de extra inspiratie die de muzikanten en in het bijzonder de solisten Daphne Konings en Olaf Frijns vleugels gaf. Met trots kunnen we terugkijken op een zonder meer geslaagd concert. Hier rest niets anders dan respect en een dankwoord aan het adres van al die mensen die dit mogelijk gemaakt hebben. Het bestuur, het jubileumcomité, de mensen van het geluid en licht, de vrijwilligers achter de bar en bij de bonnenverkoop maar vooral de muzikanten en de slagwerkgroep onder leiding van Mark Bongers en Eric Crauwels. Maar ook de hartverwarmende steun en hulp van Ruud de conciërge van Stella Maris verdient hier een pluim. Ook voor Emmie en Hein van der Putten respectievelijk de presentatrice en de regisseur van het gehele gebeuren een welgemeend dankjewel. Het concert was ongetwijfeld het hoogtepunt van alle activiteiten die hebben plaats gevonden in 2010 en geeft vertrouwen voor de toekomst zoals ook wethouder Jack Giesen na afloop liet weten. Een prestatie van formaat zoals hij het uitdrukte. Rothem heeft zich uitmuntend gepresenteerd. Rest tenslotte ook een dankwoord aan de adverteerders in het mooie programmaboekje en met name “Wonen Meersen” de hoofdsponsor die het voor ons mogelijk maakten het hele gebeuren zonder onkosten te doen plaatsvinden.

 

 

Zondag 21 november stond het jaarlijks St. Caeciliafeest op het programma. Te beginnen met het opluisteren van de H. Mis in de parochiekerk van Rothem. Ook hier weer sfeervolle muziek gespeeld door het korps en na afloop beloond met een warm applaus. Daarna het inpakken van de instrumenten en op weg naar de “Koel” waar intussen een heerlijk buffet klaar stond verzorgd door Eric Crauwels van de “Ster”. Tijdens het nuttigen van al die lekkernijen werden de jubilarissen Frans Slangen ( 50 jaar lid ) en dochter Anke ( 25 jaar lid ) gehuldigd door de voorzitster Marie Therese Crombag-Slangen. Jawel zus van Frans en tante van Anke. De vuurdoop voor haar wat betreft het toespreken van jubilarissen en dat ook nog naar directe familie. Zo waar geen gemakkelijke opgave. Maar zonder meer op voortreffelijke wijze vervuld. Onder het genot van een drankje en een hapje werd de middag voortgezet en afgesloten. De resterende weken van dit kalenderjaar kunnen we  aan de slag met de voorbereidingen op weg naar het traditionele nieuwjaarsconcert waar U meer over kunt lezen in een van de uitgaven van de “Geulbode” in de maand december.    

 

 

De solisten tijdens het Galaconcert

 

Olaf Frijns is een van die solisten tijdens deze avond. Hij is 38 jaar geboren te Heugem en woonachtig in Amby. Olaf stamt uit een muzikaal nest en is de zoon van  Michel Frijns. Ook een begaafd musicus.
Zijn opleiding genoot hij bij de harmonie “St. Michael” te Heugem, waar hij nog steeds tot op de dag van vandaag trouw lid is gebleven.


Na zijn jeugdopleiding als trompettist steeg het muzikale niveau van Olaf al snel boven het gemiddelde.
Als vervolg opleiding nam hij privéles bij Theo Wolters, solotrompettist van Concertgebouworkest.
Van 1989 tot 1992 speelde Olaf bij “Brasband Limburg” onder leiding van Maurice Hamers.
Tijdens zijn militaire diensttijd trad hij toe tot het “Fanfare Korps der Genie” (van 1994 tot 1995)
Van 1989 tot 2000 was hij het boegbeeld bij de formatie '' Hub'n Bub'n” te Amby.
Olaf vormde samen met John Thoma verschillende jaren een bekend instrumentaal duo dat in Limburg naam genoot. Ze maakten samen 5 cd-albums.
Momenteel is Olaf een actief gevraagde studiomuzikant bij “Pebble Music” voor Limburgstalige artiesten.
Olaf Frijns hebben we al kunnen bewonderen tijdens de repetities. Dat kunt U ook op zaterdag 20 november om 19.30 uur in Stella Maris. Laat die kans niet voorbij gaan.

 

 

De tweede solist is Daphne Konings Zij is klarinettist van Rothem's Harmonie en heeft ruim 2 jaar geleden haar 25-jarig jubileum gevierd. In 1983 is zij begonnen als jeugdlid op de blokfluit en heeft vervolgens gekozen voor haar grote liefde, de klarinet. Daphne is tijdens haar studentenjaren Rothem's Harmonie altijd trouw gebleven, maar heeft daarnaast ook in diverse andere orkesten gespeeld waaronder het VU-kamerorkest en het symfonisch blaasorkest”Amsterdamse Tramharmonie”.


Op dit moment is zij, naast Rothem's Harmonie, nog met enige regelmaat actief in het blaasensemble “RAAK”.
Verder maakt Daphne deel uit van de muziekcommissie van het korps verantwoordelijk samen met de dirigent voor het repertoire dat gespeeld wordt. Daphne speelt een thuiswedstrijd want de plek waar het galaconcert plaats vindt is tevens haar werkplek. Zij geeft les op het Stella Mariscollege.

 

Uiteraard onder leiding van onze dirigent, Marc Bongers

 

 

 

Een vooruitblik op de harmoniedag van Rothems Harmonie en de huldiging van de jubilarissen


Zondag 21 november hebben de leden het galaconcert van zaterdag 20 november verwerkt en kunnen ze genieten van de gebruikelijke harmoniedag. Het jubileumcomité biedt de leden een brunch aan op deze dag. Deze zal plaatsvinden in de “Koel” na afloop van het opluisteren van de H. mis.
Zoals gebruikelijk worden tijdens deze dag de jubilarissen gehuldigd. We houden het spannend. Het zijn er deze keer twee. Het bijzondere is dat het vader en dochter zijn. Om het nog ingewikkelder te maken is de vader de broer van de nieuwe voorzitster. Beide laatst genoemde zijn weer kinderen van een oud voorzitter die bekend stond als een sociaal iemand en die altijd een leuke mop te vertellen had. Verder speelt de vrouw van de mannelijke jubilaris ook in Rothems Harmonie. Nu is het voor de insiders duidelijk over wie we het hebben. Frans Slangen en Anke van der Goot- Slangen.

 


Frans Slangen verdient het om als eerste genoemd te worden. Want in deze drukke maatschappij is het zonder meer een verdienste als je 50 jaar lid bent van een vereniging. Het is Frans gelukt en daarom de felicitaties voor deze prachtige mijlpaal. Wie is Frans ? Hij speelt trompet en is tevens bestuurslid met in zijn portefeuille de verantwoordelijkheid voor de te houden concerten. Hij is rustig op de achtergrond aanwezig en altijd bereid de handen uit de mouwen te steken. Frans weet de liefde voor de muziek te combineren met een enorme betrokkenheid met de natuur en vooral de dieren.
Dan dochter Anke. Zo vader zo dochter is hier wel op zijn plaats. Anke heeft het virus van de muziek natuurlijk opgelopen vanwege het feit dat Frans in huize Slangen regelmatig zijn muzikale klanken liet horen. Wel koos ze voor een ander instrument namelijk de dwarsfluit. Een instrument dat perfect past bij haar karakter. Rustig op de achtergrond en toch ook volop aandacht voor de collega-muzikanten. Als assistente op de operatiekamer is muziek maken voor haar een geweldige afleiding  afgezet tegen deze intensieve baan. Anke is 25 jaar lid van Rothems Harmonie. En ook dat is een verdienste als je bedenkt dat ze dat weet te combineren met een baan en het opvoeden van twee kleine kinderen.
Bewondering voor beide jubilarissen is op zijn plaats en we hopen dat jullie nog heel lang in een goede gezondheid muziek mogen maken en op weg kunnen gaan naar een volgend jubileum. Gefeliciteerd namens het hele korps.   

 

20 november Galaconcert in het Stella Maris College in Meerssen.


Zoals eerder vermeld is, staat het kalenderjaar 2010 in het teken van het 90-jarig jubileum van Rothem’s Harmonie.
Een van de hoogtepunten zal zijn het Galaconcert op 20 november in de aula van het Stella Maris College.
Het belooft een mooi sfeervol concert te worden waarbij de 90 jaren bestaan van de harmonie in een drietal blokken gepresenteerd gaat worden met tal van muzikale verrassingen.
Galaconcert betekent zonder meer dat de sfeer rond dit concert ook galawaardig is. U wordt bij binnenkomst verwelkomd met een glaasje champagne en in de pauze verrast met lekkere hapjes door ons muzikaal lid Eric Crauwels van de “Ster” met smaak bereid en aangeboden.
De zaal zal geopend zijn om 19.00 uur en het concert begint om 19.30 uur. Vanwege het oplopend aantal bezoekers van onze concerten kunt u in een van de volgende Geulbodes lezen waar u in de voorverkoop kaarten kunt reserveren voor dit concert. Ook kunt u dan meer lezen over het programma van deze avond.
Rest ons nog te vermelden dat eventuele geïnteresseerden een advertentie in het programmaboekje( oplage 400 ) kunnen plaatsen. Voor meer inlichtingen melden op het volgende gsm-nummer: 06-41085269  

 

 

Terugblik op Pleinfeest van Jubilerende Harmonie

 


We kunnen spreken van een geslaagd evenement. Alles zat mee. Prachtig weer, een heerlijk verzorgde brunch door Eric Crauwels van de Ster en de medewerking van een aantal vrijwilligers die bergen werk verzet hebben op deze laatste zondag van de zomervakantie.

Het programma was afwisselend en voor iedereen zat er wel iets bij om van te genieten. Na het smullen van de gerechten kwam er een reeks van artiesten voorbij om het publiek te vermaken. Het was een goede zet om de kleintjes niet te vergeten. Amuseren de kinderen zich dan hebben de ouders ook een heerlijke dag. De voetbalclinic gegeven Job Bulters (MVV), Ramon Voorn (Fortuna Sittard) en Sjoerd Winkens (Helmond Sport) was voor de jeugdige voetballers onvergetelijk. Het enthousiasme droop er van af. Dit onderdeel was een voltreffer voor de jongens.

 

 

Het volgende onderdeel was smullen voor de meisjes. Acrobaat Linda Ter Burg en een collega-acrobaat oefende met de meisjes allerlei kunstjes in die tenslotte aan de trotse ouders getoond  werden. Ook hier kun je spreken van een meer dan geslaagd onderdeel. Voor de culturele liefhebbers was de kerk gereserveerd voor rondleidingen met deskundige uitleg, het optreden van een 4-tal muzikanten uit het eigen korps en de expositie van schilderijen en kunstvoorwerpen onder leiding van Jan Bovens. Ook hier niets dan lovende woorden van de bezoekers van dit gebeuren. De dag werd afgesloten met een mooi concert van het “Meerssens Mannenkoor” gevolg door het slotakkoord van Gaston Jacobs, de zingend kapper uit Ulestraten. Ondanks de concurrentie van een behoorlijk aantal evenementen in de nabije omgeving kunnen we terug kijken op een gezellige sfeervolle dag waar de mensen van jong tot oud genoten hebben. Kortom voor herhaling vatbaar. Rest nog te bedanken de leiding  van de “Lindegaerd” voor het gebruik mogen maken van hun speelplaats en ook de beheerders van de “Koel” bedankt voor jullie medewerking. Dan is er ook nog een tombola gehouden waarvan de prijzen zijn gevallen op de volgende nummers: 1.lotnr. 42, 2.lotnr. 125, 3.lotnr. 256, 4.lotnr. 43 en 5.lotnr. 185 De prijswinnaars kunnen het volgend nummer bellen: 06-41085269

 

 

Het “Eridonconcert” op het terras van de “Nachtegaal” in Meerssen


Daags na de familiedag van “Rothem’s Harmonie” moesten de leden vol aan de bak onder wederom tropische omstandigheden. Het terras was met iedere stoel, bank en meegebrachte stoel van de harmonie volledig bezet. Familie, kennissen en dagjesmensen genoten van prachtige muziek op een van de mooiste plekjes van Meersen. Zelfs de wandelaars en de fietsers door het Geuldal besloten hun tocht te onderbreken om te genieten van de muziek in de natuur.  De bosrijke omgeving van het Geuldal zorgt schijnbaar ook voor een goede akoestiek gezien het geproduceerde werk dat klankrijk ten gehore werd gebracht.
Zonder de andere muziekstukken tekort te doen, til ik er een werk uit. Het werk uitgevoerd door een aantal jeugdige muzikanten die bezig zijn met hun opleiding.

 

 

Ze hadden 3 stukken in zenuwen zitten wachten tot het hun beurt was. Na afloop van hun optreden werden ze met een daverend applaus beloond. En dat is wat een harmonie nodig heeft, jong bloed en de waardering van het publiek om hen te stimuleren de ingeslagen weg te blijven volgen. Want zonder jeugd geen toekomst.  Het concert zowel voor als na de pauze bracht afwisselende muziek. Van serieus tot vrolijk en uiteindelijk eindigend met een vlotte mars waarbij het in grote getallen opgekomen publiek enthousiast mee klapte.
We kunnen terug kijken op een mooi concert en gaan genieten van een muzikale rustperiode om vervolgens intensief te gaan repeteren voor het galaconcert op zaterdag 20 november in Stella Maris. Noteer die datum want het wordt een spetterend concert ter gelegenheid van het 90 jarig jubileum. Ook dan zullen wij als harmonie u gastvrij ontvangen en mee laten delen in ons feest.  Tot ziens op zaterdag 20 november en wellicht al eerder op zondag 5 september op het schoolplein van “De Lindegaerd” voor het pleinfeest van Rothem’s Harmonie.

 

 

 

 

Familiedag Rothem’s Harmonie op zaterdag 10 juli


Zaterdag 10 juli was het verzamelen in Itteren bij André en Astrid voor de leden en hun familie. Om 13.00 druppelden de ongeveer 70 deelnemers van deze feestelijke harmoniedag binnen. De tuin was feestelijk aangekleed en de kinderen moesten nog even wachten voordat ze het zwembad of het springkussen konden kiezen.
Want om 13.30 uur vertrokken we met een plaatselijke gids naar het uitzichtpunt dat ons een goed beeld gaf van de “Grensmaaswerkzaamheden”. Het afgraven, verdiepen en verbreden van de Maas gekoppeld aan het winnen van enorme hoeveelheden grind, die verwerkt worden tussen Bunde en Itteren. Vervolgens werd een plaatselijke ronde in Itteren gelopen waarbij het stuk bebouwing inclusief de prachtige tuintjes langs de Maas een en al schoonheid aan ons voorbij liet gaan. De moeite waard om eens te lopen.
Om 15.30 uur waren we terug in de tuin van de familie van Oerle. Hier konden we bijkomen onder het genot van kop koffie en een lekker stuk vlaai. De kinderen doken uiteraard meteen het zwembad in bij deze tropische temperaturen. Later zouden nog vele volwassenen dit voorbeeld volgen. De barbecue ging aan en langzaam konden we ons gaan voorbereiden op het optreden van de plaatselijke blaaskapel “De Flippers” die van 18.30 tot 20.00 uur  onder deze  enorme warme omstandigheden hun muziekuitvoering volbrachten. Petje af voor de muzikanten die op een gegeven ogenblik versterking kregen van Nick en Sjors van Oerle. Spelen in je eigen tuin een geweldige ervaring voor deze rasmuzikanten. Nick in de regio Maastricht al bekend als zanger gooide er nog een optreden tegen aan na het optreden van “De Flippers”

 

 


Een windvlaag dreigde even de zaak te verstoren. Gelukkig waaide die vlug over, zodat we ons konden opmaken voor de heerlijk barbecue die verzorgd werd onder leiding van Ger Zeegers   en zijn assistenten. Onder de klanken van de muzieknummers gedraaid door disjockey Sjors en het genot van een lekker gekoeld glas bier of wijn vorderde de avond naar zijn einde. We kunnen spreken van een geslaagde familiedag met dank aan de familie van Oerle. Een prachtige dag voor jong en oud en in ons jubileumjaar en wellicht voor herhaling vatbaar.

Noteer alvast in uw agenda zondag 5 september. De laatste zondag van de schoolvakantie. Pleinfeest op het schoolplein van de “Lindegaerd” met tal van optredens en de barbecue verzorgd door Eric Crauwels van de “Ster”.

 

 

 

Rothem’s Harmonie heeft een nieuwe voorzitter of beter gezegd voorzitster


Nadat Piet Janssen een tijd lang de taak van Lou Reinders als interim-voorzitter op een meer dan waardige wijze vervuld heeft, werd op donderdag 10 juni de nieuwe voorzitster na de repetitie aan de muzikanten voorgesteld. Het formeel stemmen leverde geen verrassing op. De kandidatuur van Marie-Thérèse Crombag-Slangen werd unaniem door de leden aanvaard.


Marie-Thérèse Crombag-Slangen stelde zich zelf voor aan de leden, maar eigenlijk was dat niet nodig. Wij kennen haar allemaal als dochter van Math Slangen. De legendarische voorzitter die altijd in was voor een leuke mop, maar nog meer als de man die trots was op zijn harmonie. Zo vader zo dochter zegt het spreekwoord. In het huidige korps spelen een aantal familieleden die haar in raad en daad kunnen bij staan als dat nodig mocht zijn.
Uniek is het feit dat in het jubileumjaar de harmonie haar eerste vrouwelijke voorzitter heeft.

 

Wie is Marie-Thérèse? In ieder geval iemand met bezieling zo bleek tijdens het voorstellen. Zij is van beroep leerkracht in het speciaal basis onderwijs op “De Sprong” in Maastricht. Zij heeft een verleden in de politiek. Acht jaar gemeenteraadslid in Meerssen.  Als hobby schilderen en natuurlijk muziekliefhebber anders wordt je geen voorzitster. Marie-Thérèse nodigde de muzikanten na het bekend maken van haar uitverkiezing uit het glas te heffen en vooruit te blikken op een feestelijk jaar.
In een van de volgende edities van de “Geulbode”  zullen we uitgebreid terugkomen met een portret van Marie-Thérèse Crombag-Slangen. In ieder geval op dit moment de allerbeste wensen voor haar in haar nieuwe rol en veel succes toegewenst. 

    

 

 

 

 


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu