Rothem's Harmonie


Ga naar de inhoudsopgave

Actueel nieuws

4 juli: Rothem’s Harmonie speelt bij goed weer seizoensfinale op de Markt


Vlak voordat de zomervakanties beginnen, staan er overal veel finales op het programma. Dat is voor ons orkest niet anders. Traditiegetrouw sluit Rothem’s Harmonie het seizoen af met meerdere openluchtconcerten.
Ons optreden bij Boscafé de Nachtegaal staat al jarenlang prominent op de verenigingskalender. Helaas kon het concert dat we op 20 juni daar gepland hadden, niet doorgaan door onstabiele weersomstandigheden. Onze instrumenten zijn bij vochtig weer kwetsbaar. Daarom moest het bestuur helaas op het laatste moment besluiten om dit optreden af te lasten.

 

Gelukkig is er nog een herkansingsmogelijkheid: donderdag 4 juli staat om 19.30 uur ons concert op de Markt in Meerssen gepland. We hopen ons publiek dan te trakteren op een heerlijke mix van polka’s, zwoele Zuid-Amerikaanse dansen, pittige marsen en musicalmedleys.
Uiteraard is iedereen welkom om dan onder het genot van een drankje op een van de fraaie terrassen of gewoon langs de kant, te komen luisteren.

Uiteraard geldt ook voor dit concert dat we alleen kunnen optreden als de weersomstandigheden dit toelaten. Als het concert niet kan doorgaan, zullen we dit tijdig communiceren op onze Facebookpagina. Bij afgelasting spelen we een verkort programma tijdens een open repetitie-avond in gemeenschapshuis De Koel. Binnen of buiten; beide gelegenheden zijn een prima, laagdrempelige manier om met onze vereniging kennis te maken!

 

Zomertoernee Rothem’s Harmonie bijna van start


Eindelijk lijkt het alsof de opmaat naar de zomer dan toch voorzichtig is begonnen! Dat komt goed uit, want onze zomerse openluchtconcerten komen er weer aan. Noteer de data en locaties vast in uw agenda en mis deze gezellige optredens niet. U bent van harte welkom op de donderdagen 20 juni (Boscafé De Nachtegaal) en 4 juli (Markt Meerssen). We beginnen beide concerten om 19.30 uur; wees dus op tijd voor een goed plekje.

 

Programma met voor elk wat wils
Tijdens ons zomerconcerten spelen we voor u een afwisselend programma: van polka tot musical, van originele blaasmuziek tot zwoele Zuid-Amerikaanse dansen; het komt allemaal voorbij. We spelen o.a. medleys uit de kaskrakers “The Lion King” en “Joseph and the amazing technicolor dreamcoat”. Liever alvast even wegdromen naar uw aankomende vakantie in een van de Alpenlanden? Dat kan o.a. met de heerlijke polka’s “Böhmischer Traum” en “Ein leben lang”. Onze dirigent Frank Evers heeft de muzikale leiding.

 

Familieclub op weg naar zomervakantie
Traditiegetrouw sluit onze vereniging het seizoen af met deze buitenconcerten. Wist u dat onze vereniging een hechte club is, waarin een informele familiare sfeer de boventoon voert? Het is daarom niet voor niets dat veel van onze leden al lang lid zijn.

 

 

Onlangs vierden onze leden Walter Steinhauer en Maria (Grispen) hun 50-jarig huwelijk. Natuurlijk wilden we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en kregen ze totaal onverwacht op de repetitie een uitgebreide serenade en werd stilgestaan bij het feit dat ze hun liefde voor muziek al vijftig jaar met elkaar én hun gezin delen.

Meer weten over onze vereniging? Kom zeker luisteren en spreek een van onze leden aan!

 

 

Marie-Thérèse Crombach ontvangt Koninklijke Onderscheiding
Onze organiseert veel optredens  vaak lange tijd van tevoren.
Soms gebeuren er echter dingen die vragen om een spontane serenade.
Tijdens de jaarlijkse lintjesregen op vrijdagochtend 26 april mochten we meelopen met onze burgemeester mevr. Clermonts, die ons lid Marie-Thérèse Crombach-Slangen tijdens een familielunch verraste met een Koninklijke Onderscheiding.

Oud-voorzitter op vele fronten actief
Marie-Thérèse is tot lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd vanwege haar vele verdiensten op het gebied van jeugd- en jongerenwerk, ouderenwerk én cultuur. Bij onze vereniging trad ze in de voetsporen van haar vader toen ze net als Math meerdere jaren de voorzittersfunctie vervulde. Ook in de periode na haar officiële bestuursfunctie deed en doet de harmonie nooit tevergeefs een beroep op haar. Als er iets georganiseerd moet worden of als wij optreden, is zij nog steeds bereid om de handen uit de mouwen te steken. Dat de harmonie nog steeds een belangrijke plek in haar hart heeft, bleek wel uit de emotionele reactie van de kersverse decorandus tijdens onze serenade.

 

Volgende optreden
Zelf eens zien hoe leuk het is om betrokken te zijn bij een muziekvereniging? Ons eerstvolgende optreden is tijdens de Communie op zondag 12 mei om 11.00 uur in de Basiliek in Meerssen.

 

 

Terugblik Lenteconcert Rothem’s Harmonie
Rothem’s Harmonie gaf op zaterdag 13 april een gezellig lenteconcert in gemeenschapshuis De Koel.
Een aandachtig publiek genoot met volle teugen van een heel gevarieerd programma. Daarbij kwamen zowel liefhebbers van het originele blaasmuziekrepertoire, als fans van musicals volop aan hun trekken. Onze dirigent Frank Evers heeft met geconcentreerd repeteren in korte tijd veel bereikt met het orkest en kreeg dan ook lovende reacties van ervaren luisteraars.

Opmaat zomertoer gestart
Rothem’s Harmonie gaat natuurlijk niet stilzitten na dit geslaagde concert. Wij stropen gelijk de mouwen op voor de voorbereidingen van onze zwoele zomerconcerten. Natuurlijk willen we ook graag de belangrijke plechtigheden in onze gemeenschap muzikaal begeleiden. Wilt u niets missen? Hieronder hebben we al onze geplande optredens van de komende periode op een rijtje gezet:
Zondag 12 mei: Communie mis, basiliek Meerssen om 11.00 uur
Zondag 02 juni: Begeleiden langstrekkende Sacrementsprocessie Meerssen vanaf 09.30 uur.
Donderdag 20 juni: Nachtegaalconcert vanaf 19.30 uur
Zondag 30 juni: Concert op de Markt in Meerssen om 15.00 uur
Donderdag 4 juli: Concert Bie de Groeve om 19.30 uur.
Noteer vast de data van deze concerten in uw agenda. In de Geulbode en via ons Facebook account leest u het laatste nieuws over het programma.

 

Niet alleen voor Rothem: ook voor jou!

Alhoewel onze vereniging haar oorsprong heeft in Rothem, blijkt uit bovenstaande agenda dat wij al lang niet meer alleen uitsluitend in deze kern actief zijn. Wil jij ook je muzikale blik verleggen? Lijkt het jou leuk om muziek te maken of ken jij iemand die dat graag wil gaan doen? In onze vereniging is plaats voor ervaren muzikanten en aanstormend talent! Nieuwsgierig naar onze vereniging? Kom eens kijken in gemeenschapshuis De Koel; wij repeteren op donderdagen van 20.00 tot 22.00 uur. Contact opnemen met ons bestuur kan via email: secretaris@rothem’s-harmonie.nl.

 

Rothem’s Harmonie verwelkomt de lente op zaterdag 13 april


Eindelijk is het zover: de lente begint! Op zaterdag 13 april vieren we vanaf 19.00 in de Koel de komst van het nieuwe seizoen met een concert boordevol luchtige luistermuziek.

 

Onze dirigent Frank Evers heeft de afgelopen periode samen met het orkest hard gewerkt om het hoge niveau van het succesvolle Winterconcert te kunnen doortrekken. Dit heeft geresulteerd in een boordevol concertprogramma met een gevarieerd repertoire. Liefhebbers van echte originele blaasmuziek komen o.a. aan hun trekken met de fijne Tsjechische mars Textilaku.
Natuurlijk ontbreekt ook werk van echte blaasmuziekcomponisten zoals Jacob de Haan (Yellow Mountains) en Jan van der Roost (Arsenal) niet. Liever naar de musical? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht, want wij spelen ook de mooiste melodieën uit “The Lion King” van Elton John en “Joseph and the amazing technicolor dreamcoat”!

U kunt vanaf 18.30 uur terecht om deze heerlijke avond te beleven. Helaas zijn we genoodzaakt om entree te heffen; net als consumenten worden ook wij als vereniging geconfronteerd met de gevolgen van de forste prijsstijgingen. De entree is € 5,-- per persoon; onze Vrienden krijgen twee gratis vrijkaarten.

Meer weten over onze vereniging? Volg ons op Facebook of bekijk onze website www.rothemsharmonie.nl.

 

 

Winterconcert 2024: Een Alpensprookje zonder en toch ook mét Prinses


Rothem’s Harmonie gaf onlangs een uiterst geslaagd eerste Winterconcert! Gemeenschapshuis
De Koel was op zaterdag 13 januari gezellig gevuld tijdens deze bijzondere avond boordevol muziek uit de Alpenlanden. Samen met onze gasten van blaaskapel Hüttenkäse wisten onze muzikanten het juiste sfeertje neer te zetten met vrolijke polka’s, walsen en marsen.

Opmaat naar gezellige nazit
Het harmonie-orkest heeft onder leiding van onze dirigent Frank Evers hard gewerkt om een heel gevarieerd repertoire in te studeren. Om de overgang van onze traditionele Nieuwjaarsconcerten naar de Winterconcerten soepel te laten verlopen, was bewust ervoor gekozen om de Radetsky Mars op te nemen in het programma. Natuurlijk stond er ook origineel blaasmuziekrepertoire op de pupiter, waaronder de Zuid-Amerikaanse “Dos Dansas”. De overgang tussen het concertgedeelte en het borrelgedeelte verliep naadloos doordat onze gasten van Hüttenkäse samen met de harmonie twee heerlijke polka’s speelden. Even nagenieten of stiekem meezingen? Kijk op onze FaceBookpagina voor een impressie van deze muziek!

Onze gasten van Hüttenkase hebben de avond tot in de late uurtjes voorzien van hele mooie böhmisch-märische blaasmuziek. Hun optreden was niet alleen muzikaal van hoog niveau, maar bevatte ook alle sfeerelementen om je écht even in de Alpen te wanen.

Trompettiste Lisa Reinders: een prinses waar muziek in zit
Op het laatste moment bleek pas dat we dit belangrijke concert moesten spelen zonder ons vaste boegbeeld op 1e trompet. De week van tevoren was Lisa namelijk samen met Menno I uitgeroepen tot het prinsenpaar van CV de Aanhawwersj! Lisa heeft tot het laatste moment mee gerepeteerd en moest zo haar geheim verborgen houden. Het toont haar enorme betrokkenheid dat ze achter de schermen wel zelf een slim plan had bedacht voor haar vervanging tijdens het concert, zodat wij toch met een compleet trompetregister konden optreden.

Lisa is niet alleen in muzikaal, maar ook in organisatorisch opzicht een belangrijke steunpilaar in onze vereniging. Op tal van fronten is zij altijd bereid om extra werk te verzetten. Het was daarom vanzelfsprekend dat wij op 21 januari als vereniging een serenade brachten op de prinsenreceptie van CV de Aanhawwersj in De Keizer. Carnaval & Muziek kunnen tenslotte niet zonder elkaar;
de Aanhawwers hadden dit treffend vorm gegeven door bij binnenkomst van onze harmonie
“Doa kump de Hermenie” te draaien.

Wij wensen alle Aanhawwers, prins Menno I en os prinses Lisa nogmaals alvast een geweldige Carnaval waar veel muziek in zit!

 

Winterconcert met après-ski sfeertje komt eraan!

 

Rothem’s Harmonie begint 2024 met iets nieuws! Op zaterdag 13 januari 2024 is er vanaf 19.30 uur in gemeenschapshuis De Koel namelijk een winterconcert waar je je heerlijk kunt komen warmen!
Onze gasten van blaaskapel Hüttenkäse brengen de oorspronkelijke blaasmuziek uit de Alpenlanden tot leven. Natuurlijk speelt ons eigen orkest ook in op dit thema en krijgt u deze avond een heerlijke mix van polka’s, Weense klassiekers en nog veel meer!

Hüttenkäse brengt echte “Stimmung”
Deze rasechte muzikanten brengen het liefste de echte volkstümliche blaasmuziek zoals die nog veel in Oostenrijk en Tsjechië gespeeld wordt. Frank Steinhauer is een van de kartrekkers van dit kwintet. Natuurlijk is dit geen onbekende achternaam binnen onze vereniging, want Walter Steinhauer en zijn echtgenote maken al jaren deel uit van ons korps. Voor deze avond staan er natuurlijk een hele reeks fijne polka’s op het programma, maar de liefhebbers van een walsje worden zeker niet overgeslagen.
Het schijnt dat onze gasten ook bedreven zijn in het gezellig maken van de nazit; wij adviseren dus zeker om te blijven tijdens het après-ski gedeelte!

Rothem’s Harmonie haakt aan op Alpenthema
Als onze gasten uitpakken met echte blaaskapellenkrakers, kan de harmonie onder leiding van onze dirigent Frank Evers natuurlijk niet achterblijven. Natuurlijk mag de “Böhmischer Traum” niet ontbreken, maar u hoort ook de mooie polka “Ein Leben Lang”. Om de overgang naar dit nieuw type concert soepel te laten verlopen, spelen we tussendoor natuurlijk ook stiekem nog een echte klassieker uit het Nieuwjaarsgenre… Er komt deze avond nog veel meer moois voorbij.

U kunt vanaf 19.00 uur terecht om deze heerlijke avond te beleven. Helaas zijn we genoodzaakt om entree te heffen; net als consumenten worden ook wij als vereniging geconfronteerd met de gevolgen van de forste prijsstijgingen. De entree is € 5,-- per persoon.

 

Klik hier voor de eerste video

 

Klik hier voor de tweede video

 

Zweten tijdens opmaat naar seizoenfinale

 

Rothem’s Harmonie is tijdens deze warme periode druk bezig met de voorbereidingen voor een hele reeks zwoele zomerconcerten. Uiteraard is onze vereniging tussen alle repetities door ook present bij belangrijke activiteiten in onze gemeenschap. Zo hebben we tijdens de processie van het Octaaf van het Heilig Sacrament in Meerssen het Allerheiligste bij het rustaltaar en op de Markt begeleidt met passende processiemarsen.

 

De laatsteloodjes


Onze dirigent Frank Evers doet op 29 juni eindexamen HaFa-directie. De repetities stonden de afgelopen periode deels in het teken van de voorbereidingen op deze belangrijke mijlpaal. Frank moet met het orkest een volledig concertprogramma spelen. Uiteraard moeten de gespeelde werken zowel qua niveau als wijze van uitvoering voldoen aan de gestelde, strenge eisen.
Op donderdag 29 juni kan Frank aan de examencommissie laten zien dat hij alle kneepjes van het vak voldoende beheerst. Zijn leraar, de gerenommeerde dirigent Fried Dobbelstein, is een paar keer in de Koel komen kijken om de laatste puntjes op de i te zetten. Al met al leverde dit niet alleen voor Frank, maar ook voor de orkestleden bijzonder inspirerende avonden op.

 

Concerten op mooiste plekken van sfeervol Meerssen
Natuurlijk sluit Rothem’s Harmonie het seizoen af met mooie buitenconcerten boordevol zomerse luistermuziek. We zijn bijzonder trots dat we deze concerten op deze mooie locaties mogen organiseren. Liefhebbers weten al lang dat je op tijd moet komen voor de beste plekjes; noteer de onderstaande data dus alvast in uw agenda!
Donderdag 6 juli 19.30 uur: Concert bij de Nachtegaal
Zondag 9 juli 15:00 uur: Concert Bie de Groeve (Camping Geuldal)
Donderdag 13 juli 20.00 uur: Concert op de Markt Meerssen
De komende weken leest u in de Geulbode nog meer over het programma van deze concerten.

Meer weten over onze vereniging? Volg ons op Facebook of bekijk onze website www.rothemsharmonie.nl.

 

Rothem’s Harmonie presenteert Frank Evers als nieuwe dirigent
Rothem’s Harmonie speelde op 14 januari jl. voor het laatst onder leiding van Theo Schreurs.
Hij gaat van zijn welverdiende pensioen genieten en stopt met zijn activiteiten in de muziekwereld. Na het vertrek van Theo heeft onze onderdirecteur Wim Heinrichs wekenlang op deskundige wijze de repetities geleid, zodat het orkest soepel door deze overgangsperiode geleid is. Inmiddels is bekend wie het dirigeerstokje gaat overnemen. We kunnen bekend maken dat Frank Evers onze nieuwe muzikale leider is!

Zorgvuldige sollicitatieprocedure

 


Frank Evers is na een uitvoerige sollicitatieprocedure uitgekozen. Een speciale commissie, samengesteld uit leden van alle secties uit het orkest, heeft de brievenselectie, de sollicitatie-gesprekken en de daaropvolgende proefrepetities beoordeeld. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de keuze voor Frank Evers: “We zijn erg blij met de manier waarop we de vacature hebben kunnen invullen. De spelende leden hebben alle ruimte gekregen om op zoek te gaan naar een dirigent die
bij ons orkest en onze manier van musiceren past. De leden van de selectiecommissie hebben intensieve gesprekken gevoerd met de beoogde kandidaten. Dit heeft geresulteerd in een unanieme voordracht van Frank Evers tot ons nieuwe boegbeeld”, aldus voorzitter Pierre van Neer.

Allround musicus
Met Frank Evers heeft Rothem’s Harmonie een allround muzikant aangetrokken, die ondanks zijn relatief jonge leeftijd al op veel plekken in de muziekwereld ervaring heeft opgedaan. Hij is afkomstig uit Maasbracht en speelt al sinds zijn jeugd in Fanfare Eensgezindheid, waar hij vanaf jonge leeftijd actief is als slagwerker. Inmiddels heeft hij zich niet alleen als professioneel muzikant (o.a. Douane Harmonie) ontwikkeld, maar geeft hij ook muzieklessen en is hij bij meerdere orkesten actief als dirigent of instructeur (o.a. Jeugdfanfare Einighausen).

Hij is bezig met het afronden van zijn dirigentenopleiding bij de gerenommeerde HaFa-dirigent Fried Dobbelstein. Rothem’s Harmonie is het eerste “volwassen” harmonieorkest dat hij onder zijn hoede krijgt: “Ik was na de proefrepetitie meteen enthousiast over de manier waarop er in Rothem muziek gemaakt wordt. Het orkest reageert snel op mijn aanwijzingen en we hebben de afgelopen weken al erg fijn gewerkt. Ik vind het dan ook erg leuk dat er vanuit de vereniging meteen positief gereageerd werd toen ik vroeg of ik dit orkest mag dirigeren tijdens mijn eindexamen directie op 29 juni 2023!” zegt Frank.

Opmaat naar nieuw seizoen
Tijdens de repetities gaan Frank en het orkest de komende periode werken aan nieuw repertoire en de voorbereiding van het examen. Uiteraard wordt er ook gerepeteerd voor onze aankomende optredens. U kunt de vorderingen van ons orkest onder leiding van Frank o.a. beluisteren op:

  • Zondag 14 mei, Communieviering Basiliek Meerssen
  • Zondag 11 juni, Sacramentsprocessie Meerssen
  • Zondag 9 juli, Nachtegaalconcert
  • Donderdag 13 juli, Concert op de Markt, Meerssen

Nieuwsgierig naar het verloop van onze repetities? Interesse om het bespelen van een instrument (weer) op te pakken? Informeer gerust eens naar de mogelijkheden via secretaris@rothems-harmonie.nl.

 

Gratis Nieuwjaarsconcert op 14 januari 2023
Rothem’s Harmonie kan na twee jaar met coronabeperkingen eindelijk weer het nieuwe jaar feestelijk beginnen! Dat doen we op zaterdag 14 januari om 19.00 uur. Gemeenschapshuis De Koel is vanaf 18.30 uur geopend voor een feestelijke avond die inmiddels bekend staat als een informele, gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst voor Rothem en omstreken.

 

Afscheidigent
Tijdens deze avond zal onze dirigent Theo Schreurs voor de laatste keer bij ons op de bok staan.

Hij heeft inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en gaat stoppen met al zijn werkzaamheden in de muziekwereld. Tijdens zijn actieve loopbaan heeft Theo niet alleen in diverse orkesten bastuba gespeeld, maar ook meerdere generaties muzikanten op basisscholen en in muziekverenigingen opgeleid. De procedure voor de opvolging van Theo is nog niet afgerond

 

Nieuw jaar, nieuw programma
De harmonie is meteen na het succesvolle jubileumconcert hard beginnen te repeteren aan nieuwe muziekwerken voor dit concert. We luiden het nieuwe jaar o.a. in met de feestelijke klanken van “Dos danzas Latinas”  van André Weignein. Een heerlijk stuk boordevol Spaans temperament en opzwepende ritmes. Ook kunt u genieten van “Kansas”, een mooie compositie vol mooie melodielijnen van de Belgische componist Jean Pierre Haeck. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat er nog een speciaal verrassingsoptreden gepland wordt. Desgevraagd wil de organisatie hier nog niets over loslaten. Nieuwsgierig? Vooral komen luisteren dus!

 

Gezellig borrelen
Natuurlijk is er tijdens deze avond voldoende ruimte om na te praten onder het genot van een lekker drankje. Het concert is gratis toegankelijk.
Meer weten over onze vereniging? Neem gerust contact op: secretaris@rothems-harmonie.nl.

 

 

 

 

Rothem’s Harmonie huldigt bijzondere groep jubilarissen
Het weekend van 26 en 27 november stond helemaal in het teken van het “100+2”-jarig jubileum van onze vereniging. Terwijl de zaterdagavond geheel in het teken stond van het bijzondere gala-concert, stond op zondag het vieren in kleine kring centraal. Tijdens onze jaarlijkse familiedag, ditmaal in café De Keizer, werd een hele reeks jubilarissen gehuldigd. Er was sprake van een “inhaalslag”: vanwege coronabeperkingen werd een aantal leden later gehuldigd dan hun feitelijke jubileum. De rijke geschiedenis van onze vereniging kan goed geïllustreerd worden aan de hand van deze groep bijzondere leden.

Familietradities voortzetten en nieuwe beginnen
Veel van onze jubilarissen kregen thuis al mee hoe fijn het is om samen muziek te maken.
De meesten begonnen al jong met musiceren. Wist u dat het echter ook mogelijk is om op latere leeftijd alsnog te beginnen met het instrument dat je eigenlijk stiekem altijd al wilde spelen? Sommige van onze leden pakten die uitdaging met beide handen aan en spelen inmiddels met veel plezier mee in ons orkest.

 

 

Achterste rij van l. naar r: Danny Jongen (40 jaar lid), Jon Heinrichs (25 jaar), Daphne Konings
(40 jaar), Els Konings (ere-lid)
Voorste rij: Jeu van Oerle (ere-lid), Frans Slangen (60 jaar), Mieke Davidse (12,5 jaar), Nathalie Jonas (40 jaar), Imke van der Goot (12,5 jaar), Marie-Therèse Crombag (12,5 jaar)

 

Blazen, besturen en nog veel meer
In een muziekvereniging kun je als spelend lid, bestuurslid of als steunlid een steentje bijdragen aan een goede teamprestatie. De groep op de foto is hier een uitstekend bewijs van: er staan niet alleen hele verdienstelijke muzikanten op, maar ook leden die zich jarenlang als vrijwilliger hebben ingezet om Rothem’s Harmonie organisatorisch goed te laten draaien. Veel van de spelende leden hebben daarnaast ook nog een extra taak, zoals lid van de muziekcommissie, beheerder van ons omvangrijke muziekarchief, of het managen van alles rondom de concerten.

 

Voor jeugdleden, studenten, herintreders en ?

Iedereen op de foto is ooit bij onze vereniging begonnen door gewoon eens te komen kijken. Sommigen waren noodgedwongen, bijvoorbeeld door studie, enkele jaren wat minder aanwezig en pakten later de draad weer helemaal op. Ook voor mensen die eerst nog willen ontdekken of muziek maken iets voor hen is, of hun oude hobby weer willen oppakken, is er in onze vereniging plek.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan eens vrijblijvend contact op met ons secretariaat via secretaris@rothems-harmonie.nl. 


Iedereen op de foto is ooit bij onze vereniging begonnen door gewoon eens te komen kijken. Sommigen waren noodgedwongen, bijvoorbeeld door studie, enkele jaren wat minder aanwezig en pakten later de draad weer helemaal op. Ook voor mensen die eerst nog willen ontdekken of muziek maken iets voor hen is, of hun oude hobby weer willen oppakken, is er in onze vereniging plek.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan eens vrijblijvend contact op met ons secretariaat via secretaris@rothems-harmonie.nl.

 

Rothem’s Harmonie telt af naar Jubileumconcert
Nog iets meer dan twee weken en dan presenteert Rothem’s Harmonie haar jubileumproductie “Muziek door de jaren heen”. Op zaterdag 26 november geniet u in de aula van Stella Maris van een avond vol muziek, show en mooie cross-overs. Het programma is heel afwisselend en biedt voor iedereen wat wils. In dit artikel vertellen we iets meer over de gasten die de uitgestelde viering van ons 100-jarig jubileum muzikaal komen opluisteren.

 

Meerssens Mannenkoor met nieuwe dirigent
Onze vereniging mocht in het verleden al vaker mooie concerten met het Meerssens Mannenkoor verzorgen. Eerder werkten we o.a. samen tijdens een benefietconcert in de kerk van Meerssen West. Bij ons jubileumconcert staan de heren voor het eerst onder leiding van hun nieuwe dirigent John Gerits. Hij heeft veel ervaring in de korenwereld en heeft als belangrijkste missie om zangers te laten swingen! Of dit gaat lukken, mag u zelf beoordelen. Aan het repertoire zal het in elk geval niet liggen. Er staan mooie vocale meezingers, waaronder “You’ll never walk alone” en “Mien Limburgs Landj” (Schintaler) op het programma. Onze harmonie zal het koor daarbij begeleiden met passende arrangementen.

 

Schutterij St.Remigius

Met gepaste trots melden we de samenwerking met de schutterij. Nooit eerder traden beide verenigingen op in een show waarin de muzikale krachten gebundeld worden. De muzikanten van de schutterij staan onder leiding van Raymond Starmans. Hij is tevens verantwoordelijk voor de eindregie van de gehele avond. Mooie belichting; veel aparte changementen: er wordt niets aan het toeval overgelaten! Laat u verrassen door een bijzonder optreden van de vereniging die niet meer weg te denken is uit de zuidlimburgse schutterswereld.

 

Gastheer viert feest
Natuurlijk geeft Rothem’s Harmonie ook zelf een speciaal optreden. De programmering bestaat uit een mooie dwarsdoorsnede van de ontwikkelingen van 100-jaar blaasmuziek. Van ouverture tot polka en van musical tot popmuziek: onze muzikanten spelen deze avond écht van alles! Na afloop van het concert is er voldoende gelegenheid om gezellig met een hapje na te borrelen.
Onze leden hebben hard gewerkt aan deze bijzondere productie. Natuurlijk is het mooi om deze te spelen voor een volledig uitverkochte zaal. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Ze kosten € 13,00 per stuk en zijn te koop via www.rothems-harmonie.nl. Liever in de winkel kaarten kopen? Dat kan ook bij Cigo Meerssen aan de Beekstraat. We adviseren om niet tot het allerlaatste moment te wachten met kaarten te kopen.
Volgende week vertellen we nog wat meer over de laatste voorbereidingen.

 

Rothem's Harmonie organiseert alsnog jubileumconcert
Rothem’s Harmonie bestond in 2020 100 jaar. Helaas was het een jubileum zonder glans, omdat in het coronajaar geen evenementen konden doorgaan. Gelukkig kunnen we al een hele tijd zonder beperkingen repeteren. Achter de schermen is er hard gewerkt aan het voorbereiden van een speciale jubileumproductie. In dit artikel leest u alles over het programma en de voorverkoop.


Zaterdag 26 november 19:30 uur: “Muziek door de jaren heen”

Noteer deze datum vast in uw agenda, want dan verzorgen we samen met onze muzikale gasten een mooie avond! In de aula van het Stella Maris College trakteren we u op een afwisselend programma met hedendaagse muziek én een vleugje nostalgie. Alle leden van het Meerssens Mannenkoor, Schutterij St.Remigius en Rothem’s Harmonie zullen in steeds wisselende samenstellingen laten horen én zien hoeveel plezier samen muziek maken kan brengen. De artistieke leiding van de gehele avond is in vertrouwde handen van Raymond Starmans. Hij heeft veel ervaring als beroepsmuzikant en weet als geen ander hoe je muziek op een laagdrempelige manier presenteert.

 

Kaartverkoop gestart via website en winkel
De voorverkoop voor dit bijzondere concert is gestart. De kaarten kosten € 13,00 per stuk en zijn te koop via www.rothems-harmonie.nl. Liever in de winkel kaarten kopen? Dat kan ook bij Cigo Meerssen aan de Beekstraat.
De komende weken verklappen we alvast wat meer over het programma. Volg daarom onze berichten in de Geulbode of op Social Media!

 

 

Sfeervol Slangen Zomeravondconcert geslaagd


Op donderdag 14 juli gaf Rothem’s Harmonie een speciaal openluchtconcert. Tegen de achtergrond van de schitterende basiliek speelden de muzikanten onder de bezielende leiding van Theo Schreurs een luchtig programma boordevol goed in het gehoor liggende muziek.


De terrassen waren goed gevuld met trouwe supporters, tal van oud-leden en onze sponsoren. Naast hoofdsponsor Interieurbouw Slangen was er ook een delegatie van Privé Zorg Limburg. De eigenaren en medewerkers van onze gastheren Tapperij de Proosdij, Restaurant Onassis, Brasserie Markt 18, Gasterij Goesting, Frituur de Mêrt en Café de Keizer waren tijdens het concert druk bezig om iedereen van de lekkerste drankjes en hapjes te voorzien. In combinatie met de fraai aangeklede terrassen zorgden zij voor een bijzondere bourgondische entourage tijdens dit openluchtconcert.

 


Als er tijdens deze avond al een kleine wanklank te bespeuren was, kwam dit door de wind. Tijdens ons optreden stak deze af en toe venijnig de kop op. Het was een extra uitdaging om de partijen te behoeden voor wegwaaien door exact te timen op welk moment op welke plek een wasknijper moest komen. Gelukkig deed dit echter niets af aan ons doel voor deze bijzondere zomeravond: het publiek vermaken met heerlijke blaasmuziek. Achteraf bleek uit de vele lovende reacties vanuit het publiek en onze horeca-ondernemers dat we hierin ruimschoots geslaagd zijn.
Na afloop was het nog lang gezellig op het terras en werd er bijgepraat met familie, vrienden en oud-leden. Rothem’s Harmonie sluit haar zomertoer af met een kort optreden bij het 100-jarig jubileum van Basisschool De Lindegaerd. Dit is op donderdag 21 juli a.s. om 18.00 uur op het schoolplein.


Meer weten over onze vereniging? Interesse om lid te worden of een muziekopleiding te volgen? Volg ons op Facebook, neem een kijkje op onze website en neem gerust eens contact op voor informatie!

 

 

Zwoel Zomeravondconcert op de Markt


Rothem’s Harmonie is bezig met haar zomertoer en speelt donderdag 14 juli om 20.00 uur op
de Markt! Dit zwoele zomeravondconcert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van de horeca-ondernemers op de Markt. Dankzij de medewerking van
De Keizer, De Proosdij, Markt Achttien, Gasterij Goesting, Friture op de Mêrt, Ωnassis en Privézorglimburg geniet u van een heerlijk terrasconcert!

Tijdens dit zomerconcert spelen we net als bij de Nachtegaal onlangs een heel gevarieerd repertoire dat een breed publiek aanspreekt.

Op het programma o.a. een heerlijke polka van Viera Blech, een medley van de grootste ABBA-hits en natuurlijk de beste moderne blaas-muziekcomposities. Van snelle marsen tot heerlijke muziek om bij weg te dromen; u hoort het allemaal!

 

Mede namens onze gastheren van de Markt, die met hun schitterende grote terrassen de Markt hebben omgetoverd tot een plein met Franse allure, nodigen wij u uit om deze mooie zomeravond samen
onder het genot van een heerlijk hapje en drankje te beleven!

 

 

 

 

Terugblik Nachtegaalconcert

 

Klik op de foto voor een terugblik

 

 

 

Nachtegaalconcert als vanouds weer op programmering

 


Vaste bezoekers van Rothem’s Harmonie weten het al lang. Het openluchtconcert bij de Nachtegaal is altijd een van de leukste concerten van het jaar! Gelukkig keert dit sfeervolle concert boordevol lekkere luistermuziek na twee jaar Coronabeperkingen eindelijk terug. Zondag 3 juli a.s. spelen we vanaf 14.30 uur op het terras; wees op tijd voor een tafeltje met het beste uitzicht!

 

Het Nachtegaalconcert is één van de activiteiten in de zomerprogrammering. Natuurlijk waren we aanwezig bij de viering van het 800-jarig jubileum van het Bloedwonder. Wij mochten de muziek verzorgen bij de rustaltaren aan de Stip en de Gloriëtte. Het was mooi om samen met de hele gemeenschap dit bijzondere evenement in te vullen.

 


Onder leiding van onze dirigent Theo Schreurs is er de afgelopen periode hard gewerkt aan nieuw repertoire. Voor onze zomerconcerten staat er voor elk wat wils op de pupiter. Natuurlijk spelen we echte blaasmuziek van topcomponisten als Jan & Jacob de Haan en Steven Reineke. Liefhebbers van popklassiekers kunnen genieten van de nieuwste ABBA-revival met een medley van hun grootste hits. Het nostalgische frühshoppensfeertje keert een beetje terug met de heerlijke Viera Blech-polka “Von Freund zu Freund”.
Na het Nachtegaalconcert zijn er voor de zomervakantie nog twee bijzondere activiteiten. Donderdag 14 juli zijn we te gast op de Markt in Meerssen. Wij strijken neer op het pleintje voor het gemeentehuis. Een mooie entourage voor een zomerse concertavond, die u zeker niet mag missen. Vanaf 20.00 uur

beginnen we met spelen.

 

Foto: © MeerVandaag

 

Op 21 juli zijn we vanaf 18.00 uur aanwezig bij de viering van het 100-jarig jubileum van de Lindegaerd. Natuurlijk zijn we van de partij om het eeuwfeest van de basisschool, die net 2 jaar jonger is dan onze vereniging, muzikaal op te luisteren!
Onze openluchtconcerten zijn gratis toegankelijk.

 

 

 

 

 

Zorg voor een bijdrage waar muziek in zit!


Rothem’s Harmonie doet dit jaar weer mee met de RaboClubSupport Actie! Alle leden van de Rabobank kunnen stemmen op een vereniging die zij willen voordragen voor een extra financieel steuntje in de rug. Hoe meer stemmen onze vereniging krijgt, hoe groter de bijdrage voor onze verenigingskas! De financiële bijdrage van deze actie wordt gebruikt om te investeren in nieuw, eigentijds repertoire. Stemmen kan tot en met 25 oktober a.s. via rabo.nl/limburg/clubsupport.
U vindt onze vereniging door bij “Limburg” de regio Zuid-Limburg West te kiezen of door gewoon de naam “Rothem’s Harmonie” in te tikken.  

Wilt u de harmonie weer eens zien optreden? Onze eerste muzikale optreden staat gepland op zondag 31 oktober a.s. om 14.00 uur. Dan zullen we op gepaste wijze de Allerheiligenviering in de kerk van Rothem opluisteren. Op grond van de coronaregels die nu gelden, kunt u komen luisteren zónder een QR-code te laten zien. Inmiddels zijn diverse nieuwe activiteiten aan de verenigingskalender toegevoegd; wij houden u via de Geulbode en onze Social Media op de hoogte van de voorbereidingen op onze concerten!

 

 

De vaandels in de loop der jaren

 

 

Sponsordiner verplaatst in verband met Corona

Zoals bekend, organiseert Rothem’s Harmonie dit jaar allerlei bijzondere activiteiten in het kader van haar 100-jarig jubileum. De eerste hiervan, een speciaal sponsordiner mét live-muziek, stond gepland voor zaterdag 28 maart. Dit zou plaatsvinden in Hotel Chateau Bethlehem, maar kan vanwege de algehele sluiting van alle horeca-zaken niet plaatsvinden. De organisatie zoekt na het opheffen van alle preventiemaatregelen een nieuwe datum en zal iedereen die een kaart voor deze avond had, hierover berichten.

De coronacrisis raakt ook de reguliere activiteiten van onze vereniging. Als gevolg van de overheids-regels kunnen de wekelijkse repetities in gemeenschapshuis De Koel niet doorgaan. Op dit moment is nog niet bekend hoe lang de beperkende maatregelen van kracht zullen zijn. Mogelijk heeft het wegvallen van repetities gevolgen voor reeds eerder geplande activiteiten; kijk daarom regelmatig in de Geulbode of er wijzigingen komen in ons programma!

Gelukkig zijn er ook nog acties die wél door kunnen gaan, zoals het thuiskienen.
Deelnemers hebben nog de uitslag van de maand maart tegoed:
1e prijs Henrike Leunissen
2e prijs Danny Jongen
3e prijs mevrouw L. Winkens-Thoma
De volgende nummers zijn getrokken:
85-17-12-57-37-11-54-33-3-27-28-1-78-30-15-83-76-35-90-56-70-47-68-50-20
19-81-25-9-61-63-52-48-42-43-69-8-5-39-46-59-64-84-41-71-53-23-4-34-88-74
7-75-67-86-18-80-82-2-73-66-26-24-6-62-29-32-55-36-58-60-21-89-31-49-77-38-14-40-10.

In deze zware tijden is het fijn om dit artikel toch af te kunnen sluiten met een kleine positieve noot.  Dankzij de mogelijkheden die de deze tijd met de IPad en FaceTime ons biedt, krijgt een deel van onze jongste muzikanten nog steeds een uitstekende muziekles via de digitale weg!

 

Trekking Thuiskienen februari
Rothem’s Harmonie organiseert in het kader van haar 100-jarig jubileum allerlei acties, waaronder het thuiskienen. De getrokken getallen van de maand februari zijn: 86-71-10--5-33-30-48-88-85-34-12-18-56-21-60-14-77-53-31-75-26-24-15-59-47-3-6-62-43-68-44-27-36-73-87-39-19-46-63-90-38-7-57-50-84-35-69-67-61-80-54-65-1-25-89-83-49-13-76-58-20-51-52-23-29-74-45-79-40-28-41-64-17-2-32-72-66-37-78-4.
De gelukkige prijswinnaars van de afgelopen maand zijn:
1e prijs: wordt gedeeld door Jo Bischoff, Luc van den Bergh en Sophie Smeets (elk € 33,33)
2e prijs: wordt gedeeld door 2 prijswinnaars: Theo Schreurs en John Timmers (elk € 25)
3e prijs: Tiny Winkens (€ 25). Uiteraard worden de uitslagen van de volgende trekkingen wederom in de Geulbode gepubliceerd.

Een andere geslaagde actie om de benodigde gelden voor onze extra activiteiten te verzamelen, vond plaats op carnavalsmaandag. Dankzij de bereidwillige medewerking van CV De Aanhawwersj mocht een delegatie van onze vereniging voorop lopen in de optocht. Tijdens de collecte kregen we vele leuke reacties en gulle gaven; waaruit brede waardering voor onze muzikale inzet in Groot Meerssen blijkt. Namens al onze leden hartelijk dank voor uw gulle bijdragen!

 

 

logo
Primeur: 100-jarige opent Carnavalsoptocht 2020
Zoals wellicht bekend, viert Rothem’s Harmonie dit jaar haar 100-jarig bestaan. Uiteraard willen we dit heuglijke feit niet ongemerkt voorbij laten gaan en worden er gedurende het hele jaar allerlei extra activiteiten georganiseerd. Dankzij de collegiale medewerking van CV De Aanhawwersj hebben wij de eer om in ons jubileumjaar de optocht van Groot Meerssen te mogen openen met de collecte. Een delegatie van onze vereniging gaat op carnavalsmaandag met de pet rond om de clubkas aan te vullen. Uiteraard wordt ook uw bijdrage aan deze actie zeer op prijs gesteld!
Wat gebeurt er zoal met het geld dat opgehaald wordt? Uiteraard worden de gelden gebruikt om onze reguliere activiteiten, waaronder onze succesvolle Meerssense openluchtconcerten op de Markt en bij de Nachtegaal, mede mogelijk te maken. Daarnaast vergt het opleiden van jonge muzikanten veel aandacht en middelen; de harmonie treedt hierbij ook buiten de gebaande paden.  Zo is er de afgelopen maanden op uiterst prettige wijze intensief samen gewerkt met de leerkrachten van basisschool De Lindegaerd om alle Rothemse basisschoolkinderen een interdisciplinair muziekprogramma aan te bieden.
Dankzij deze bijzondere samenwerking kon een speciale vakleerkracht, de heer René Schols, alle groepen een eigentijds programma boordevol muziek en dans aanbieden. De feestelijke afsluiting hiervan was op woensdag 5 februari. In een bomvol gemeenschapshuis De Koel konden alle ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden zien wat René de kinderen in korte tijd allemaal geleerd heeft. En dat is heel wat! We zagen kleutergroepen veranderen in circusartiesten die konden koorddansen en jongleren; er werd gezongen over skeletten die konden spelen op trompetten en de oudste leerlingen deden de zaal voor hoe je moet scatten. Er was ook een optreden van enkele leerlingen die het naschoolse deel van het muziekproject hebben gevolgd; zij lieten horen dat je na slechts vijf blokfluitlessen al echt samen een liedje kunt spelen! Natuurlijk was er ook een ensemble van de harmonie zelf, om te laten zien én horen hoeveel plezier samen muziek maken kan bieden.

Alle optredens waren heel verschillend, maar hadden één ding gemeen: het enthousiasme van de deelnemers spatte ervan af. Kinderen die enthousiast zijn, hebben van de harmonie een speciaal aanbod gekregen om te starten met een laagdrempelige muziekopleiding. Deze muziek-lessen worden na schooltijd in de Koel gegeven door ervaren muziekleerkrachten. Aanhaken kan nog; belangstellenden kunnen zich melden via secretaris@rothems-harmonie.nl.

 

Jubileumjaar boordevol plannen
Rothem’s Harmonie is dit jaar 100 jaar jong en dat willen we samen met u vieren! Wij hebben dit jaar veel extra activiteiten op ons programma staan, waaronder het thuiskienen, een verrukkelijk galadiner en een speciaal Jubileumconcert. Van dit optreden kunnen we alvast verklappen dat dit zal plaats-vinden op zaterdag 4 juli a.s. Noteer deze datum alvast in uw agenda; de komende periode zullen we u uitgebreid informeren over onze feestelijke activiteiten.
Zo’n verenigingsjubileum bereik je niet zomaar; het vergt veel inzet van gedreven leden, die niet alleen muzikaal, maar ook organisatorisch de handen uit de mouwen steken. Een mooi voorbeeld hiervan is de familie Slangen, die onlangs na de repetitie door onze voorzitter Pierre van Neer speciaal werd toegesproken. Deze rasechte harmonie-familie heeft namelijk een bijzondere jubilaris; trompettist Tim is namelijk 12,5 jaar lid, en dat terwijl hij pas 13 jaar is!
Fam. Slangen 

Van links naar rechts: Imke, Anke, Tim en Frans
Normaliter zijn leden doorgaans ouder bij het bereiken van deze mijlpaal, maar opa Frans bedacht zich na de geboorte van Tim niet lang. Als zoon van Math Slangen, die onze vereniging jarenlang bestuurde, sorteerde Frans al vast voor op de 4e generatie Slangen in ons orkest en meldde hem meteen aan als lid. Na vlijtige thuisstudie en goede muzieklessen blaast Tim inmiddels een puike partij met opa Frans, mamma Anke en zus Imke mee en haalde hij al mooie resultaten tijdens diverse solistenconcoursen.
Zit er in jouw familie ook zo’n muzikaal bloed of wil je weten of er sprake is van verborgen talent? Wist je dat je op elke leeftijd kunt beginnen met muziek maken? Zo start onze vereniging deze week met gratis oriënterende muzieklessen; onder leiding van een ervaren docente kunnen twee groepen kinderen na schooltijd snuffelen aan het plezier van samen muziek maken. Na afloop van dit traject, dat naadloos aansluit op de muzikale introductie die ze tijdens schooltijd van een vakleerkracht hebben gehad, kunnen de kinderen doorstromen naar een van onze interne opleidingen.
Eens komen luisteren naar wat mogelijk is na een muziekopleiding? Kom bijvoorbeeld naar ons Nieuwjaarsconcert op zaterdag 11 januari a.s. (gemeenschapshuis De Koel, 19.00 uur); de toegang is gratis!

 

 

Gastoptreden van Route66 tijdens Nieuwjaarsconcert 2020

 

Rothem’s Harmonie opent 2020 muzikaal op zaterdag 11 januari a.s. Tijdens het feestelijke Nieuwjaarsconcert, dat om 19.00 uur in gemeenschapshuis De Koel begint, ontvangen wij vocaal ensemble Route66 uit Klein Genhout als muzikale gasten.


Route66 bestaat uit 8 enthousiaste zangers en treedt sinds 2014 op met zogenaamde “barbershop”-liederen. Deze muziek zou naar verluidt rond 1900 bij de barbiers in Amerika zijn ontstaan. Klanten die lang moesten wachten op hun knip- en scheer-beurt, doodden de tijd door samen te zingen. De werkelijke oorsprong ligt waarschijnlijk in de zangcultuur van de Afro-Amerikaanse kerken.Tijdens het optreden, dat voor iedereen gratis te beluisteren is, nemen de zangers onder leiding van Steven van Kempen u mee in dit bijzonder goed in het gehoor liggende repertoire boordevol herkenbare, alledaagse emoties.
Het programma van onze harmonie sluit hier naadloos op aan, want het orkest speelt uitsluitend muziek die samengevat kan worden als “een feest der herkenning”. Natuurlijk mag er tijdens dit Nieuwjaarsconcert geen werk van Johan Strauss ontbreken; onze dirigent Theo Schreurs heeft dit keer gekozen voor “Unter Donner und Blitz”. Verder staat er veel film- en popmuziek op het programma, waaronder medleys uit de films van Ennio Morricone, het rijke repertoire van de Beatles en de legendarische Bohemian Rhapsody van Queen. Aan de liefhebbers van originele blaasmuziek is ook gedacht; natuurlijk wordt er ook een feestelijke mars (Regimentskinder) gespeeld, evenals enkele originele blaasmuziekwerken.

 

Over een sfeervolle, muzikale jaarwisseling en startsein Thuiskienen!

Tijdens de drukke decembermaand zitten de leden van Rothem’s Harmonie niet stil; er wordt hard gerepeteerd om de mooiste tijd van het jaar passend muzikaal te omlijsten.

Intiem kerstoptreden
Een ensemble van onze vereniging bezocht op zaterdag 14 december Beukeloord. Tijdens dit middagconcert werden de bewoners niet alleen getrakteerd op een heerlijk buffet, maar ook op fijne live muziek.

ensemble

Knallende start Jubileumjaar
Zoals u van ons gewend bent, start Rothem’s Harmonie 2020 met een spetterend Nieuwjaarsconcert. Dit wordt gehouden op zaterdag 11 januari 2020 en start om 19.00 uur. Uiteraard bent u van harte welkom in de Koel om te komen luisteren; reserveer alvast dit plekje in uw agenda! De komende weken leest u meer over het afwisselende, goed in het gehoor liggende programma en onze bijzondere gasten van close-harmony groep Route 66.

 

Steun onze vereniging met thuiskienen
Zoals bekend, viert Rothem’s Harmonie in 2020 haar 100-jarig jubileum. Een dergelijke mijlpaal kan natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan; daarom wordt achter de schermen hard gewerkt aan speciale jubileumactiviteiten. Eén van de acties die in dit kader wordt georganiseerd, is het Thuiskienen. Deelnemers spelen gedurende het gehele jubileumjaar mee en maken kans op mooie geldprijzen variërend van € 25 tot €100! Meedoen kan voor € 4,-- per lot per maand. Mocht u graag willen meespelen en nog niet benaderd zijn door één van onze leden, stuur dan even een mailtje naar secretaris@rothems-harmonie.nl. U krijgt dan een aanmeldformulier en een deelnamereglement toegestuurd.

 

 

Wees welkom bij ons Najaarsconcert!
Herkenbare muziek voor iedereen
Komende zondag, 27 oktober, organiseert Rothem’s Harmonie haar Najaarsconcert in gemeenschaps-huis de Koel. Om zowel onze oudere als onze jongste luisteraars in de gelegenheid te stellen om te komen luisteren, is dit keer gekozen voor een middagoptreden. Om 15.00 uur opent ons orkest onder leiding van Theo Schreurs deze muzikale middag. Tijdens dit optreden kunt u heerlijk wegdromen bij klassiekers, waaronder fragmenten uit “Once upon a time in the west” en een medley van de leukste ABBA-nummers.
Na een korte pauze zullen onze gasten van Harmonie St. Lucia uit het Midden-Limburgse Neeritter het podium betreden. De heer Jac Sniekers is de dirigent van dit korps, dat in haar programma ook voor elk wat wils heeft opgenomen. De vereniging speelt in op het thema “75 jaar Bevrijding” en brengt in dat kader o.a. de mars “Arromanches” van A. Kelly en “75 Jaor Vrie” van onze oud-dirigent Christiaan Janssen ten gehore. Tijdens “The Acrobat”van J. Greenwood zal de gerenommeerde muzikant Tijs van den Heuvel als solo-trombonist optreden. U kunt ons Najaarsconcert gratis komen beluisteren.
Harmonie brengt ook muziek op school
Naast haar reguliere activiteiten, is onze vereniging de komende periode ook actief met het intensiveren van haar samenwerking met basisschool de Lindegaerd. Na de herfstvakantie krijgen alle leerlingen een thematische reeks lessen over samen muziek maken. Onder leiding van een ervaren muziekdocent kunnen ze kennismaken met de lol die je samen met muziek kunt beleven. Kinderen die dat leuk vinden, kunnen dit aanbod na school uitbreiden met een aantal praktijklessen, die gratis via de vereniging worden aangeboden. Dit samenwerkingsproject tussen harmonie en basisschool wordt mede mogelijk gemaakt door de subsidieregeling Door van de Provincie Limburg.

Overige optredens
Onze vereniging luistert traditiegetrouw de komende periode ook de viering van Allerheiligen (zondag 3 november 13.30 uur, Kerk) en de intocht van Sinterklaas (zondag 17 november 13.00 uur, Koel) op. Uiteraard bent u ook dan van harte welkom om te komen luisteren!

 

 

Familiedag
Rothem’s Harmonie is een vereniging waarbij samen musiceren gecombineerd wordt met een gezonde dosis gezelligheid. Hiervoor wordt o.a. de jaarlijkse familiedag georganiseerd, waarbij de leden met hun hele families bij elkaar komen om elkaar ook eens zonder muzikaal programma te treffen. Zaterdag 6 oktober stond de editie 2019 op het programma; waarbij we in de sfeervol aangeklede Koel genoten van een afwisselend programma met foto-speurtocht en een uitgebreide High Tea. Natuurlijk werden ook onze jubilarissen uitgebreid in het zonnetje gezet; vanwege hun grote inzet voor onze vereniging willen we hen hieronder nogmaals kort de revue laten passeren.


Jubilarissen
Onze voorzitter Pierre van Neer huldigde eerst Rick Mommers vanwege zijn 12,5-jarig lidmaatschap. Rick begon als hele jonge leerling met zijn eerste slagwerklessen en werd als snel daarna een vaste kracht in onze slagwerkgroep. Later maakte hij succesvol de overstap naar het harmonieorkest, waar hij nu met veel verve de vaak moeilijke melodische slagwerkpartijen invult. Vervolgens werd onze hoornist Hans Heinrichs gehuldigd vanwege zijn 50-jarig jubileum. Muziek speelt een centrale rol in het leven van Hans: na zijn Conservatoriumopleiding is hij in meerdere orkesten op heel hoog niveau blijven musiceren. De harmonie heeft altijd dankbaar gebruik mogen maken van zijn enorme muziekkennis en inzet; zo heeft hij generaties leerlingen noten leren lezen en de eerste beginselen van het samen musiceren bijgebracht.

 

Van links naar rechts: Hein van der Putten (ere-lid), Rick Mommers (12,5 jaar lid) en Hans Heinrichs (50 jaar lid)

 

Tenslotte werd Hein van der Putten in het zonnetje gezet; de Algemene Leden­vergadering heeft namelijk besloten om hem vanwege zijn verdiensten te benoemen tot ere-lid. Hein was jarenlang kartrekker achter onze fameuze thema-concerten en fungeerde altijd als belangrijke adviseur van opeenvolgende besturen. Helaas kan hij i.v.m. gezondheidsredenen niet langer actief als klarinettist meespelen; gelukkig blijft hij wel nauw betrokken bij het wel en wee van onze vereniging.

 

Najaarsconcert met gastkorps
Op zondag 27 oktober a.s. organiseert ons harmonie-orkest haar najaarsconcert. Vanaf 15.00 uur bent u van harte welkom in gemeenschapshuis De Koel. Tijdens dit concert, waarbij onze collega-muzikanten van harmonie St.Lucia uit Neeritter ook een optreden zullen verzorgen, wordt u getrakteerd op een gevarieerd programma boordevol lekker in het gehoor liggende luistermuziek. Meer over dit concert en onze andere activiteiten op het gebied van muziekeducatie leest u de komende weken in de Geulbode.

 

Rothem’s Harmonie op Jaarmarkt: Wie heeft de langste toon op de sousafoon?
De muzikanten van Rothem’s Harmonie zijn het nieuwe muzikale jaar voortvarend begonnen met een map boordevol nieuwe muziek. Het wordt een bijzonder verenigingsjaar, want we beginnen aan de voorbereidingen voor ons 100-jarig bestaan! De aftrap wordt komende zondag 1 september gegeven op de Bartholomeus Jaarmarkt in Meerssen; een delegatie van onze leden heet u van harte welkom bij kraam nummer 7. Deze staat op de hoek van de Markt, vlakbij de ingang van het park.
Wat kunt u hier verwachten? Allereerst zijn er huisgemaakte cupcakes naar geheim recept te koop. Verder kunnen kinderen meedoen aan het gezellige oud-hollandse enveloppentrekken; er zijn leuke speelgoedprijzen te winnen en elke deelnemer krijgt in elk geval een kleine versnapering. Volwassenen kunnen terplekke meedoen aan de 1e Open Meerssense Kampioenschappen “De langste toon op de sousafoon”. De deelnemer die de langste noot uit onze sousafoon weet te krijgen, wordt aan het einde van de dag telefonisch door ons benaderd en krijgt een VIP-arrangement voor onze jubileumactiviteit. Verder verkopen wij een trompet per opbod; een mooie buitenkans om nu alvast dat langgezochte instrument voor bv. de carnaval op de kop te tikken!
Tijdens de jaarmarkt zullen er tussendoor enkele muzikale verrassingsoptredens verzorgd worden door onze leden. Uiteraard komt de opbrengst van onze marktkraam volledig ten goede aan de verenigings-kas. Wilt u meer weten over onze vereniging, bijvoorbeeld over de opleidingen of de mogelijkheid om lid te worden? Loop gerust eens langs onze kraam en spreek een van onze leden (herkenbaar aan zwart-witte kleding met badge) aan voor meer informatie.

 

 

Rothem’s Harmonie komt naar u toe met zwoele zomerconcerten
Heeft u ook zo genoten van de aanwezigheid van de harmonie bij de Sacramentsprocessie in Meerssen? Wilt u graag horen wat deze groep nog meer in z’n mars heeft? Kom dan eens luisteren naar onze zomerconcerten boordevol luchtige luistermuziek! Wat te denken van een frisse medley van bekende popnummers, een prachtig Spaans liefdesverhaal boordevol drama of een schitterende werk van Johan de Meij geïnspireerd op de beroemde “Lord of the Rings” trilogie?
Insiders weten dat onze vereniging altijd vlak voor de zomervakantie speelt bij Uitspanning de Nachtegaal. Dit jaar is het sfeervolle Renders Nachtegaalconcert gepland op zondag 30 juni; het programma begint om 14.00 uur met een optreden van onze jongste lichting muzikanten. Wees er snel bij, want de mooiste plekjes op het terras zijn altijd al vroeg bezet.

Meer een avondmens? Wij spelen het zomerprogramma onder de bezielende leiding van onze dirigent Theo Schreurs ook op donderdagavond 4 juli a.s.
Strijk neer op een van de vele terrassen op de Markt in Meerssen en geniet vanaf 20.00 uur van uw eigen live-orkest met op de achtergrond de basiliek!
Na het concert op de Markt gaat de zomervakantie van onze vereniging van start; daarna gaan wij ons voorbereiden op de viering van het 100-jarig bestaan in 2020.

De eerste activiteit van dit jubileumjaar is de Jaarmarkt op 1 september. Een delegatie van onze leden zal daar aanwezig zijn om onze harmonie op muzikale, ludieke én informatieve wijze te presenteren. Meer hierover leest u tijdig in de Geulbode; wilt u in de tussentijd meer weten over onze vereniging? Spreek na de concerten eens een van onze leden aan voor een praatje

 

 

Rothem’s Harmonie viert voorjaar met vrolijk matinee-concert
Op zondag 14 april a.s. organiseert Rothem’s Harmonie haar lenteconcert, dat volledig bestaat uit goed in het gehoor liggende luistermuziek. Vanaf 15.00 uur (zaal open 14.30 uur) kunt u in gemeenschapshuis De Koel, -dat zoals ingewijden al gezien hebben sinds kort een frisse make-over gehad heeft-, genieten van een afwisselend programma vol lentekriebeldeuntjes.


Tijdens dit concert is het Eurode Saxofoon kwartet bij ons te gast. Uit de naam van dit ensemble valt af te leiden dat deze muzikanten afkomstig zijn uit het “Land van Rode”, oftewel het grensgebied tussen Kerkrade en Herzogenrath. Deze ervaren muzikanten hebben hun muzikale “roots” in Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide. Deze groep speelt al maar liefst 18 jaar in de originele bezetting van Hans Zegers (sopraan), Harry Thoren (alt), Heinz Kebeck (tenor) en Jo Mijnes (baritonsax).

Het repertoire van de saxofonisten bestaat uit een gevarieerde mix van jazz, klezmermuziek, licht klassiek werk en de Top-2000 Topper “Halleluja” van Leonard Cohen. Onze harmonie heeft de afgelopen maanden onder leiding van Theo Schreurs hard gewerkt aan het doorontwikkelen van de orkestklank. Er staat fijn repertoire op het programma, waaronder het zwoele Spaanse “La Leyenda del Beso”, de popmedley “Shrek Dance Party” en een echte blaasmuziek compositie die Johan de Meij heeft geschreven naar aanleiding van de “Lord of the Rings”-trilogie.

 

“Vuurdoop” Rothem’s Harmonie tijdens Nieuwjaarsconcert
Rothem’s Harmonie organiseert op zondag 6 januari 2019 vanaf 19.00 uur haar traditionele Nieuwjaarsconcert in gemeenschapshuis De Koel in Rothem. Vanaf 18.30 uur is de zaal, die dit jaar extra mooi versierd is, geopend voor publiek.

2019De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding van deze avond, die in muzikaal opzicht voor iedereen toegankelijke muziek biedt. Dit is het eerste concert dat volledig onder leiding staat van onze nieuwe dirigent, de heer Theo Schreurs. Sinds afgelopen augustus is deze ervaren hafa-dirigent onze muzikale leider en heeft hij samen met de leden van onze muziek­commissie hard gewerkt om nieuw, fris repertoire te programmeren. Tevens hebben wij sindsdien diverse jeugdleden die inmiddels zo ver met hun opleiding gevorderd zijn, dat ze kunnen meespelen in het harmonie-orkest. Onze jongste groep muzikanten staat onder leiding van Helma Heinrichs en zal laten horen en zien hoeveel plezier samen musiceren kan brengen.
KlarinettenNatuurlijk is een Nieuwjaarsconcert niet compleet zonder een mooi, licht klassiek werk. Dit jaar is gekozen voor de Slavische Dans nr.1 van de Tsjechische componist Dvořák, die naar verluidt zelf niet veel op had met moeilijk toegankelijke arrangementen. Zo zou hij in zijn geboortedorp eens tegen de plaatselijke muziekkapel verzucht hebben: “Speel toch alsjeblieft gewone Tsjechische deuntjes, ik kom hier voor mijn rust!”. Aangezien wij de luisteraar ook voldoende gelegenheid willen bieden om al mijmerend bij te komen van de afgelopen drukke decembermaand, spelen wij ook heerlijke Spaanse blaasmuziek, waaronder Valencia Lyria en La Leyenda del Beso. Ook kan er weggedroomd worden naar de wereld van Elven en Hobbits met fragmenten uit “The Lord of the Rings”.
Insiders weten inmiddels dat dit concert een mooie gelegenheid is om elkaar na afloop onder het genot van een drankje het beste toe te wensen voor het nieuwe jaar.
Aangezien wij willen dat onze concerten zo laagdrempelig mogelijk zijn, betaalt u geen entree. Uiteraard wordt een vrije gave wel op prijs gesteld.
Wij hopen u persoonlijk te mogen begroeten op zondag 6 januari a.s.!

 

Start zomertour: over openluchtconcerten, heel veel drank en toch dorst


Nu de zomervakantie er bijna aankomt, zetten de leden van Rothem’s harmonie hun beste beentje voor om met twee bijzondere buitenoptredens een zo groot mogelijk publiek te laten kennismaken met de charmes van eigentijdse blaasmuziek.


Ons eerste concert is op donderdag 28 juni om 19.30 uur op de Markt in Meerssen. Naar aanleiding van de enthousiaste reacties van vorig jaar is er gezorgd voor extra repertoire, zodat het verblijf op een van de gerieflijke terrassen geruime tijd vergezeld gaat van live muziek. Een bijzonder concert, omdat het de laatste keer is dat onze jonge, uiterst getalenteerde, dirigent Ralf Schreurs bij ons op de bok staat. In verband met zijn werkzaamheden als beroepsmuzikant bij defensie kan hij niet meer voldoende repetities leiden en gaat hij helaas afscheid nemen van “zijn” eerste harmonie-orkest.


Traditiegetrouw sluiten wij het seizoen op zondag 8 juli af bij Uitspanning De Nachtegaal. Het Renders zomerconcert staat dit jaar mede in het teken van een bijzonder uitwisselingsproject; hierover leest u de volgende week nog meer. Zoals altijd begint het concert om 15.00 uur en loont het de moeite om op tijd te komen voor de beste plekjes!
Alhoewel veel van onze activiteiten, zoals deze concerten, voor eenieder gratis toegankelijk zijn, zijn met het in standhouden van een muziekvereniging veel kosten gemoeid. In tijden van teruglopende subsidie-inkomsten wordt er hard gewerkt om de clubkas op andere manieren op peil te houden. Onze zomertour startte daarom feitelijk op vrijdag 15 juni, toen een hele bups leden, versterkt met onze vaste top-tappers, familie, vrienden en collega’s richting Landgraaf vertrok om daar onder de bezielende leiding van Jeroen van der Niet een dranktent bij het hoofdpodium van Pinkpop te bemensen.
Veel nieuwelingen in onze Pinkpopcrew kregen meteen een echte vuurdoop: het was de hele dag onafgebroken druk, er werd keihard gewerkt en er ging veel drank over de toonbank, maar er was weinig tijd om zelf wat fris te drinken! Al met al een hele bijzondere Pinkpopdag, waarbij zoals altijd uiterst geconcentreerd gewerkt is om een zo goed mogelijk resultaat voor onze vereniging te behalen. Dankzij de invoering van de consumptie-penningen in plaats van de -bonnen hadden onze vaste bonnentellers dit jaar na Pinkpop vrij.

 

 

Harmonie start voorbereidingen zomertoer
Afgelopen zaterdag verzorgden de Jeugdfanfare van St.Ceacilia Puth, Song of Joy en Rothem’s Harmonie een concert boordevol goed in het gehoor liggende luistermuziek.
De concertavond werd geopend door het jeugdensemble van St.Ceacilia Puth. Deze groep is de kweekvijver van een vereniging die al jarenlang op zeer hoog niveau musiceert en dat was te horen. Onbevangen en met veel flair speelde de jeugdige groep onder de bezielende leiding van “onze”eigen dirigent Ralf Schreurs enkele complete concertwerken, waaronder een eerbetoon aan het werk van Christopher Columbus en het vlotte Tequini, waarbij de jonge trompetsoliste Liz Dobbelstein overtuigde met haar mooie spel.
Song of Joy heeft de oorspronkelijke titel “Jongerenkoor” laten varen en heeft als doelgroep voortaan iedereen die graag samen zingt. Ondanks het feit dat de griep zwaar had toegeslagen in de vocale gelederen, wist Ruud Smeets met de beschikbare leden een boeiend optreden neer te zetten, dat hij zelf op ontwapenende wijze aan elkaar praatte. De vocale kwaliteiten van de groep zijn dik in orde; zelfs bij hele doorzichtige nummers als “Calm after the Storm” van The Common Linnets, bleef het koor kraakhelder en vol overtuiging zingen. Bijzonder was ook de inbreng van het eigen combo, dat elk nummer passend begeleidde op gitaar en keyboard. Bij het welbekende “Sierra Madre” werd een passende accordeon-omlijsting gespeeld en deed de hele zaal lekker meezingen en meedeinen.
Vervolgens werd het podium vrijgemaakt voor ons eigen harmonieorkest, dat onder leiding van Ralf Schreurs hard gewerkt heeft aan het verbeteren van het muzikale peil en het inpassen van de jongste generatie muzikanten. Tijdens de uitvoering bleek dat dit laatste wonderwel geslaagd is: zowel Aimee (hobo), Tim (trompet) en Eefje (klarinet) speelden hun 1e- en solopartijen uitstekend! Onze slagwerksectie is aangevuld met de veelzijdige slagwerkers Rick en Sander, die op melodisch als ritmisch slagwerk een belangrijke bijdrage leveren aan de motor van ons orkest. Hoogtepunt van het programma was ongetwijfeld lekker in het gehoor liggende maar technisch moeilijke “Second suite for Band” van Alfred Reed, dat onze vereniging voor het eerst in zijn geheel uitvoerde. Door het solo-optreden van Olaf Frijns werd dit definitief de avond van de toptrompettisten: zijn vertolking van “Libertango” maakte veel indruk.
Al met al dus een mooie avond, waar veel voorbereidingen mee gemoeid waren. Helaas stak de publieke belangstelling daar wat schril bij af; misschien is er bij sommige niet-ingewijden sprake van enige drempelvrees. Dat is echter nergens voor nodig! Onze concerten zijn gratis toegankelijk en zijn een mooie gelegenheid om na afloop gezellig na te praten. De programmering is zodanig, dat ook de minder doorgewinterde luisteraar voldoende van zijn gading treft. Onder het motto “de harmonie komt naar u toe deze zomer”, verzorgt onze vereniging de komende periode ook meerdere openluchtconcerten, zodat iedereen op een laagdrempelige manier kan kennismaken met het moois dat het samen musiceren in een blaasorkest te bieden heeft. Houdt de Geulbode de komende periode in de gaten voor nadere informatie!

 

 

Voorjaarsconcert maakt einde aan winterblues
Nadat de winter ons de afgelopen week nog eens flink te grazen heeft genomen, is eindelijk de tijd aangebroken om de komst van de lente te vieren. Natuurlijk vier je dit bij voorkeur samen; het Voorjaarsconcert van Rothem’s Harmonie is daarvoor een uitstekende gelegenheid! Het wordt gehouden op zaterdag 10 maart a.s. in gemeenschapshuis De Koel en begint om 19.00 uur.
Vorige week lieten we u kort kennismaken met onze jeugdige gasten uit Put hen onze gasttrompettist Olaf Frijns; deze week vertellen wij nog wat meer over Song of Joy.
Wist u bijvoorbeeld dat dit koor, dat momenteel onder leiding staat van Ruud Smeets, jarenlang bekend stond als jongerenkoor, maar dat eigenlijk niet meer is? Enige tijd geleden is namelijk besloten om de horizon te verbreden, waardoor het koor toegankelijk is voor iedereen die gezellig samen vlot repertoire wil zingen. Tijdens het concert hoort u een kleine selectie hiervan, waaronder de gezellige meezinger “Sierra Madre”, de gospelklassieker “O happy day” en de Supertramphit “Give a little bit”. Song of Joy beschikt over een eigen combo dat zorgt voor een passende instrumentale omlijsting.
Door de afwisselende optredens van Song of Joy, de jeugdfanfare van Puth en ons eigen harmonie-orkest, zal dit -net als ons meest recente Nieuwjaarsconcert- een avond worden die heel laagdrempelig is en ook voor de iets minder doorgewinterde concertbezoeker voldoende te bieden heeft. Namens al onze gasten en leden nodigen wij u daarom van harte uit om te komen proeven van de verfrissende klanken van het Voorjaarsconcert!

 

 

Rothem’s Harmonie heeft vervroegde lentekriebels

Op 10 maart is er in gemeenschapshuis De Koel een verfrissend voorjaarsconcert. Tien dagen eerder dan het officiële begin van de lente zal het publiek op deze zaterdagavond getrakteerd worden op vrolijke lichte muziek van de jeugdfanfare van Puth, jongerenkoor Song of Joy en Rothem’s Harmonie tijdens dit voorjaarsconcert.


De jeugdfanfare Puth is een jeugdorkest dat werd opgericht in 1990. Dit relatief kleine jeugdorkest (zie foto) streeft naar een voor hen zo hoog mogelijk muzikaal niveau, al staat de gezelligheid en het musiceren met plezier natuurlijk voorop. Voor diegenen die nieuwsgierig zijn en niet tot 10 maart kunnen wachten; kijk eens op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=e_NB5rZFVGE

De jeugdfanfare van Puth neemt ons voor de pauze mee naar Zuid-Amerika. Neem 1 deel vermouth,  mix dit met 6 delen tequila met ijs, schijfje sinaasappel erbij en je hebt een prachtige Zuid-Amerikaanse Tequila cocktail. Neem 1 deel solotrompet en mix dit met 3 delen jeugdfanfare en 3 delen sprankelend slagwerk en de dirigent serveert u “Tequini”. Een licht en sprankelend werk dat een genot is om naar te luisteren. Hierbij is een glansrol weggelegd voor Liz Dobbelstein. Verder zal de Jeugdfanfare van Puth onder andere nog “Rumba Nina” en “A western suite” spelen.


Daarna is het de beurt aan Song of Joy. Dit koor behoeft weinig introductie in de gemeente Groot Meerssen. De missen met Song of Joy staan altijd garant voor een sprankelend begin van de kerst, Pasen en andere feestdagen. Maar ook buiten de kerk krijgt Song of Joy de stemming er in. Tijdens de installatie burgemeester van Clermonts enkele jaren geleden kreeg Song of Joy met het lied “Sierra Madre” het voor elkaar dat ”geschunkeld” werd door de raadsleden, griffier en burgemeester Clermonts. Volgende week zullen een tipje van de sluier oplichten omtrent hun programma.
Rothem’s Harmonie zal u meevoeren naar Zuid-Amerikaans sferen met onder andere “Cha-Cha for band”, “Second Suite” en “Libertango” met als solist Olaf Frijns.


Olaf Frijns is ook een van de solisten tijdens deze avond. Olaf is geboren te Heugem en woonachtig in Amby. Hij stamt uit een muzikaal nest. Olaf was een aantal jaren het boegbeeld van de “Hub'n Bub'n” en vormde samen met John Thoma verschillende jaren een bekend instrumentaal duo dat in Limburg naam genoot. Ze maakten samen een aantal cd’s.
Bestuur en leden van Rothem’s Harmonie hopen u op 10 maart in gemeenschapshuis De Koel welkom te mogen heten en u te laten genieten van onze grote hobby: muziek maken! De zaal is open vanaf 18:45 uur, het concert begint om 19.00 uur en de toegang is gratis.

 

 

Rothem’s Harmonie en AmBrass presenteren sprankelend Nieuwjaarsconcert

 

Rothem’s Harmonie opent het nieuwe jaar op zondag 7 januari met een feestelijk concert.   Vanaf 19.00 uur kunnen liefhebbers van toegankelijke muziek terecht in de Koel.
Naast onze eigen leerlingen en leden verlenen de muzikanten van ensemble “AmBrass” hun medewerking aan deze avond. Dit kwintet bestaat uit ervaren muzikanten die op hoog niveau, zoals onlangs nog op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, musiceren.


 

 

Deze kanjers zullen echter in Rothem van hun meest laagdrempelige zijde laten zien.  Met de “Ragtime” kunt u in een wervelende mix van jazz, folk en klassiek horen welke enorme muzikale mogelijkheden deze groep heeft.

Op hun repertoire voor dit optreden staat natuurlijk ook een wals, maar dan wel met een eigen twist.
Het harmonieorkest kiest ook voor toegankelijk repertoire met onder meer een leuke cha cha cha, een vlotte tango en “Fireworks” van Katy Perry. Nieuwsgierig naar de rest van het programma?

 

 

 

 


Trots zijn we op de medewerking van koperensemble AmBrass. Dit kwintet, bestaande uit topamateurmuzikanten, wil de charme van brassmuziek uitdragen naar een groot publiek. In een bezetting van 2 trompetten, 1 trombone, 1 bastuba en “onze” Hans Heinrichs op hoorn wordt bijzonder repertoire gebracht, waarover we de volgende week nog meer zullen schrijven. Het concert is gratis toegankelijk.

 

 

 

 

 

 


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu